Skip to article

Sfaturi pentru noii angajati

Sfaturi pentru noii angajati
Esti la inceput de cariera si esti nesigur pe tine? Te gandesti - "Cum o sa trec cu bine prin toate astea?". Cu atitudinea potrivita o sa reusesti. Ca orice alte sfaturi pentru cariera, nu exista niciodata garantia succesului. Totusi, daca ai o atitudine potrivita si te decizi sa actionezi, ai facut deja jumatate de drum.

1. Disciplina

Valoarea disciplinei proprii a unui angajat nou este deseori subestimata. Insa, de foarte multe ori, angajatii disciplinati se descurca mult mai bine decat restul. Sa dam un exemplu in legatura cu asta. Sa presupunem ca este vineri si restul colegilor planuiesc o iesire in oras. Ai un proiect important de terminat pentru luni. Ce faci in acest caz? Renunti la noapte de distractie de vineri si termini proiectul? Sau te alaturi distractiei si speri ca il vei termina in weekend, lucru care nu iti va mai da ocazia sa-l retusezi pana la punctul limita.

O parte a disciplinei proprii este sacrificiul. Daca ai aceasta disciplina, este inevitabil sa nu sacrifici in anumite momente distractia pentru a te concentra pe obiectivele tale principale. Daca vrei sa avansezi rapid in cariera poti sa faci niste cursuri sau chair sa citesti carti despre asta. Mai multe oportunitati de vansare vin insa cu un cost, sacrificiul.

2. Succesul

Daca vrei sa-ti sporesti sansele de a face cariera, trebuie sa definesti ce inseamna succesul pentru tine. Din moment ce intelegi limitele succesului personal, iti poti planifica obiectivele necesare.

Cel mai important aspect al unui noi angajat este sa isi cunosca obiectivele si definitia personala a succesului. Insa, la fel de important este ca persoana sa-si cunoasca si puterea sau talentele de care dispune pentru serviciul ales.

3. Sinceritatea

Sinceritatea in cariera se poate traduce in mai multe feluri. Pentru un incepator, munca ar trebui sa fie facuta intr-o atmosfera sincera si relaxata. Mai exact, nu-ti trata munca ca pe o povara. Daca incepe sa ti se para asa, ar trebui sa-ti pui intrebari de genul "De ce ma simt asa?", asta inainte sa acuzi alte persoane (colegi, sefi sau compania in sine).

Sa fii sincer la munca inseamna sa-ti asumi responsabilitatea pentru propria munca, dar mai inseamna sa si imaprtasesti din propria cunoastere. Cand vorbesti despre ce stii mai bine in munca ta, vei fi considerat valoros si iti vei dechide multe usi spre o viitoare promovare.

In concluzie, cele mai importante si practice sfaturi pentru noii angajati sunt dezvoltarea disciplinei proprii, sacrificarea anumitor activitati recreative, stabilirea definitiei succesului si sinceritatea in munca.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un