Skip to article

Timpul, singurul care nu ne iarta

Noi toti consumam permanent timp - indiferent de ce facem, ca vrem sau nu. Nu putem evada din timp. In lumea noastra materiala, timpul a devenit unul dintre cei mai importanti factori.

Dar acest timp este relativ: distanta dintre timpul absolut necesar si timpul irosit este mica. O convorbire telefonica indelungata ni se pare uneori agasanta si inutila, alteori placuta si interesanta.

Timpul, singurul care nu ne iarta

Timpul pierdut este insa doar acela care trece fara ca noi sa fi facut ceea ce am fi vrut. In acest caz, timpul se scurge catre ceva ce nu a fost prevazut. Avem senzatia ca acest "ceva" ne fura timpul.

Si daca "acest ceva" suntem chiar noi?

Ne-am organizat deficitar;
Amanam lucruri care ar fi putut fi de mult rezolvate;
Ne lasam incarcati cu corvezi care ne fura timpul;
Nu stim sa spunem "nu";
Ne ocupam de lucruri care nu ne stimuleaza si de aceea inaintam greu;

Impotriva tuturor acestor furturi de timp se poate face totusi ceva. Ganditi-va si dumneavoastra, si incepeti cu propria persoana, cu furtul de timp provocat chiar de dumneavoastra.

Organizarea

Observati organizarea locului dumneavoastra de munca si a proceselor de munca. Pierdeti timp ca urmare a dezordinii sau a unei ordini gresite a proceselor? Ar trebui sa aveti pentru fiece lucru un loc anumit, si fiecare lucru sa fie acolo intodeauna.

Daca va ridicati de pe scaun de 20 de ori pe zi pentru a ajunge la un obiect, apropiati-l de dumneavoastra. Aveti grija ca obiectele necesare sa fie plasate in raza dumneavoastra de actiune. Poate ca nu ar fi rau sa va reordonati totul... si sa va rasplatiti pentru asta.

Planificati-va procesele de munca respectand strict prioritatea lor si ignorand ceea ce este ocazional.

Hotarati-va dumneavoastra insiva ce sa faceti si cand sa faceti.

Capacitatea

Daca acceptati sa vi se dea mai mult de lucru decat puteti face, va furati timpul singura, si trebuie sa invatati sa spuneti "nu".

Amintiti-le colegilor si sefilor dumneavoastra, cat se poate de politicos, ca sunteti doar un om, si ca orice lucru are nevoie de timpul sau. Atrageti atentia ca, daca incepeti acu mceva nou, alte lucruri vor ramane neterminate, sau calitatea lor va avea de suferit.

Faceti propuneri constructive pentru ameliorarea proceselor de munca. Veti fi remarcata ca un colaborator responsabil, daca procedati asa.

Timpul, singurul care nu ne iarta

Motivatia

Cautati-va un loc de munca ce vi se potriveste si care va stimuleaza. Incercati sa va faceti activitatea cat mai interesanta. Eventual faceti schimb de activitati cu colegii. Fiecare ar trebui sa faca ce ii place mai mult.

Asta nu inseamna ca fiecare iti poate alege doar ce-i place lui. Dar se pot face aranjamente rezonabile pentru (aproape) orice. Asemenea aranjamente dezvolta capacitatea de comunicare si intaresc spiritul de echipa. Daca gasiti tonul adecvat pentru propunerile dumneavoastra, ele vor fi receptate pozitiv de orice sef.

Nu uita ca nimeni nu ar aveea de castigat daca angajatii sunt impovarati cu sarcini nepotrivite lor.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE