Skip to article

Vrei mai mult?

Vrei mai mult?
Cum fac unii oameni de reusesc, iar altii nu? Sau cum fac unii oameni de pierd mai putin sau mai mult? Fiecare dintre noi are dreptul moral de a-si alege modul in care vrea sa traiasca. Poti sa ai un job de executie, sa astepti salariul la sfarsitul lunii, sa traiesti linistit zeci de ani.

Poti sa alegi sa traiesti intr-o casa si sa ai cativa copii care iti vor bucura serile si weekendurile. Nimic rau in a trai in acest fel, ba din contra, sunt foarte multe motive pentru a alege un asemenea stil de viata.

Exista insa si o alta categorie de oameni in care ma regasesc si eu, anume, a acelora care aleg sa joace jocul perseverentei. Perseverenta inseamna sa te bucuri de fiecare pas pe care il faci, sa traiesti fiecare clipa si in acelasi timp sa-ti doresti mai mult. Alege sa lupti! Alege sa-ti aperi drepturile si sa castigi mai mult! Vrei un salariu mai mare, vrei copii care sa mearga la cele mai bune scoli, vrei sa vezi cat mai multe locuri de pe planeta? Vrei recunoastere sociala?

In acest al doilea caz unul dintre ingredientele succesului este perseverenta. Perseverenta apare atunci cand majoritatea oamenilor se opresc, dar tu continui. Continui sa lupti, continui sa depui un efort, continui sa fii optimist, continui tot ce poate fi continuat. Zambesti, inspiri adanc si mergi mai departe.

Pe masura ce vei merge mai departe, vei avea mai multe motive de a te bucura si de a te simti implinit. Trebuie sa recunoastem, ca acest joc al perseverentei este unul unde nu ai garantia rezultatului, ai insa o probabilitate mai mare de a reusi decat oamenii obisnuiti.

Incurajeaza -te permanent si lasa-i pe ceilalti sa te incurajeze. Indeparteaza-i de langa tine pe cei care nu-ti acorda credit si care parca au trecut in fisa postului sa te descurajeze permanent. Surprinzator, de foarte multe ori cei care te descurajeaza sunt prietenii.

Scriind articolul de viata mi-am adus aminte o parabola draguta.

Trei iepurasi se plimbau prin padure. La un moment dat unul dintre ei cade intr-o groapa destul de adanca. Cei doi iepurasi de pe margine au inceput sa strige:
- Vai, acolo o sa ramai, nu o sa reusesti niciodata!
Iepurasul cazut in groapa incepu sa se cazneasca sa iasa. Incepu sa se zbata si sa se agate de margini in dorinta disperata de a iesi din groapa. Cei doi iepurasi ramasi la suprafata, niciodata nu mai vazusera un asemenea necaz si erau siguri ca iepurasul cazut nu o sa reuseasca niciodata, astfel ca au inceput sa-i spuna iepurasului:
- Nu o sa reusesti niciodata!
Pe masura ce iepurasul incerca mai mult, ei repetau acelasi lucru, ei se agitau si mai tare si ii spuneau ca nu o sa reuseasca niciodata!
Dupa zeci de minute in sir de strigaturi si incercari, iepurasul reusi sa iasa.
O asa grozavie iepurasii nu mai vazusera pana atunci si-l intrebara:
- Vai iepurasule, dar cum ai reusit?
- Am reusit!
- Ai reusit, dar cum?
- Am reusit!
- Mai iepurasule tu nu intelegi ce spunem?
- Am reusit si va multumesc pentru incurajari, fara voi nu as fi reusit niciodata!

Iepurasul nostru cel cazut in groapa era surd. El nu auzise cuvintele nici o clipa si a intrepretat strigatele si agitatia de pe marginea gropii drept incurajari. Iepurasul nostru nu ar fi reusit niciodata daca ar fi auzit descurajarile de pe margine.


Morala: Trebuie sa fii surd atunci cand ceilalti te descurajeaza, sa interpretezi orice gest ca pe o incurajare si sa continui sa perseverezi in a-ti atinge obiectivele.

Fiecare dintre noi simte ca merita mai mult. Trebuie sa elimini orice sabotor din viata ta si din gandurile tale. Perseverenta iti va da energia, energia iti va da optimismul, optimismul iti va da bucuria, iar bucuria iti va arata drumul. Dupa ce vei sti drumul poti sa fii perseverent, intri in acest cerc virtuos, care este aproape un pepetuum mobile.

Vrei mai mult?

Poti alege sa fii iepurasul de pe margine sau poti sa alegi rolul celui care doreste mai mult. Poti sa vrei mai mult de la viata personala, de la viata profesionala, poti sa-ti faci o viata mai colorata, mai placuta si cu satisfactii infinite. Poti sa simti ca ai puterea de a face acest lucru si alege sa faci un prim pas. Cand ceva nu functioneaza, perseverenta nu insemna sa continui, ci sa incerci altceva. Daca tu crezi ca poti, ai dreptate, daca tu crezi ca nu poti din noi ai dreptate!

Zambeste si alege sa fii regizorul propriului viitor!

Alege Excelenta! Alege Extreme Training! Alege sa fii mai bun!

Autor: Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training, The way to excellence


www.traininguri.ro
www.expert-teambuilding.ro
www.negociatorul.ro
blog.traininguri.ro

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este