Skip to article

3 retete de succes pentru interviul de angajare

Un job bun se obtine intotdeauna in urma unui interviu, unde ai sansa sa iti expui experienta si abilitatile. Succesul tau la orice intalnire cu recrutorul vine odata cu raspunsul la urmatoarea intrebare: Ai instrumentele, resursele si atitudinea necesare ca sa il determini pe angajator sa iti ofere locul de munca?

Instrumente

Tinuta pentru interviu: investeste intr-o tinuta office , pantofi in ton si accesoriile de rigoare. Te vei prezenta impecabil la interviu si vei face o buna impresie.

CV-ul: Daca recrutorului ii ia mai mult de 30 de secunde sa iti citeasca CV-ul tau, rezultatele tale nu sunt evidentiate sau ai greseli de ortografie, risti sa nu fii chemata la interviu.

Lista de referinte: Te vei diferentia pozitiv de alti candidate daca poti prezenta o lista de persoane care te pot recomanda. Da aceasta lista recrutorului, insa numai la cerere.

Abilitati pentru interviu: Stii la ce intrebari se asteapta angajatorul sa raspunzi? Stii ce intrebari se pun de obicei la interviu? Evalueaza-te (aptitudini, puncte tari, arii de dezvoltare) si documenteaza-te in legatura cu compania (cultura, marime, produse si servicii).

Resurse

3 retete de succes pentru interviul de angajare

Site-uri de recrutare: inregistreaza-ti un CV si consulta articolele de specialitate despre interviul de angajare - intrebari si raspunsuri, negocierea salariului, scrisoare de multumire si de recomandare.

Retea de contacte si informatii despre interviu: Sa intalnesti persoane din domeniul tau de activitate este critic in faza de cautare a unui job, mai ales in ariile creative si cele ONG. Pentru a construi o lista cu contacte, incepe cu cercul interior (familie si prieteni) si extinde-l (profesori, colegi, cunostinte).

Evenimente de cariera: Ce oportunitati exista sa te intalnesti cu reprezentanti ai diverselor companii? Pe langa targurile de joburi (mai rare sau chiar inexistente in prezent), evenimentele de cariera - conferinte, comunicari, intruniri - sunt utile pentru a intra in contact cu reprezentantii companiei.

Atitudine

Stil de comunicare: Felul in care te prezinti, ca specialist, ca tanara absolventa care este doritoare sa intre in campul muncii etc. determina caracterul unui debut la interviul de angajare. O strangere de mana ferma fata de una moale, privirea increzatoare vs cea timida, vorbit clar vs foarte incet si balbait - toate tin de stilul de comunicare.

Asteptari: Exista persoane care pur si simplu asteapta sa primeasca oferte de job fara a face nimic. Ca sa te diferentiezi de ceilalti, fa un pas in fata. In cazul in care consideri ca o aplicatie la job nu este indeajuns, vino tu catre angajator si fa o cerere de angajare.

Incredere: CV-ul tau poate sa nu te faca, pe hartie, cea mai potrivita candidata. Dar tocmai interviul de angajare iti ofera sansa de a demonstra cat esti de buna in ceea ce urmeaza sa faci. Atat timp cat compania a considerat ca merita sa te cheme la interviu, ai incredere ca ai potential si obtii jobul.

Autor: Oana Voinea, Redactor Specialist Resurse Umane

Sursa: www.myjob.ro

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE