Skip to article

4 pasi pentru o candidatura de succes

4 pasi pentru o candidatura de succes
In momentul in care vrei sa identifici noi oportunitati de dezvoltare sau, pur si simplu, sa gasesti un alt loc de munca, trebuie sa pornesti la drum cu o prezentare, schita mentala a punctelor tale forte pe care sa le promovezi atat prin CV, cat si la o discutie cu un posibil angajator.

De cele mai multe ori diferenta dintre a fi bun si a fi exceptional in ceea ce faci este data de ajustarile pe care le poti face pentru a-ti maximiza si dezvolta propriile puncte forte.
Astfel, la intrebarile recrutorului vei sti exact ceea ce te recomanda pentru o anumita pozitie si poti argumenta cu exemple concrete din experienta profesionala anterioara. O atitudine sigura si un discurs concis, la subiect vor lasa o impresie pozitiva si puternica.

1. Punctul de plecare este acela de a construi demersul tau valorificand cu rigurozitate punctele tale forte. Ele vor fi baza dezvoltarii tale profesionale pentru ca iti vor permite sa imbini ceea ce faci tu bine cu ceea ce iti face placere. Insa cum ajungi sa identifici aceste puncte forte si motivatiile tale? O cale inspirata in acest sens este evaluarea MAPP (www.consiliereincariera.ro). Aceasta evaluare online a fost perfectionata de-a lungul ultimilor 45 de ani si este cea mai eficienta, la un cost avantajos, oferindu-ti o viziune cuprinzatoare asupra factorilor care te motiveaza.

2. Dupa descoperirea punctelor forte si a motivatiilor personale, o privire atenta la anuntul de angajare pentru o pozitie, mai specific, la cerintele angajatorului pentru acel post ne poate transforma din candidati in angajati. Atat in vizionarea unui CV, cat si la interviu, se incearca o compatibilitate intre aceste cerinte si profilul candidatului. Astfel incat te poti pregati in avans si sa iti structurezi punctele pe care sa le evidentiezi in alcatuirea unui CV si pe care, mai apoi, la o discutie, sa le exemplifici.

3. "Performanta trecuta este cel mai bun predictor pentru performanta viitoare"
Acesta este un principiu de baza in recrutare si evaluarea resurselor umane. Capitalul de care dispui este dat de cunostintele, calitatile si competentele acumulate. Analizeaza temeinic ceea ce stii sa faci, la ce nivel, pe ce se bazeaza succesul tau de pana acum si care sunt aspectele pe care stii ca ai putea sa le imbunatatesti.

Daca nu ai mai lucrat si esti in cautarea primului job, ar fi bine sa povestesti pe scurt in CV-ul tau despre proiectele de succes din timpul facultatii (internship-uri, tabere de vara, sesiuni stiintifice etc. ) si puncteaza cateva elemente prin care sa se distinga punctele tale forte. Nu exagera, un recrutor experimentat va observa imediat si iti va pune intrebari care sa te incuie.

4. Cum poti promova experienta ta profesionala?
Prin activitatile trecute pe care le-ai gestionat si in urma carora ai obtinut rezultate bune. Ceea ce trebuie sa faci este sa rememorezi aceste proiecte pe care le-ai administrat sau activitati in care te-ai implicat si sa evidentiezi:
care era obiectivul de atins
cum ai actionat in acea situatie, ce ai facut exact
care au fost rezultatele acelui proiect

Aceste aspecte sunt urmarite de angajator in cadrul unui interviu si pot furniza o imagine clara asupra modului de lucru si al valorilor pe baza carora lucrezi in mediul profesional.

Articol oferit de consultantii www.consiliereincariera.ro.

Articole recomandate

5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,