5 lucruri la care sa te gandesti inainte de a te intoarce la vechiul job

5 lucruri la care sa te gandesti inainte de a te intoarce la vechiul job
  calendar_month        
Te tenteaza sa te intorci la fostul loc de munca sau ti s-a facut aceasta propunere de catre directorul companiei respective? Inainte de lua orice decizie, ar fi bine sa pui in balanta avantajele si dezavantajele si sa analizezi o serie de factori care iti pot influenta activitatea Iata care sunt aceste lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere.

De ce ai parasit aceasta companie?


Aminteste-ti cu exactitate care au fost motivele pentru care ai decis sa parasesti compania respectiva. Trece pe hartie toate aceste motive si trage linie la final. Gandeste-te daca aceste lucruri s-au schimbat si daca intoarcerea ta la acel loc de munca iti va aduce mai multe beneficii si satisfactii decat in cazul ultimei experiente.

Daca ai plecat pentru ca nu te intelegeai cu superiorul direct, pentru ca ideile tale nu erau bine privite sau pentru ca munceai mult pentru o recompensa financiara mult prea mica, ar fi bine sa te asiguri ca toate aceste lucruri s-au schimbat inainte de a accepta aceasta oferta.

Discuta cu angajatorul si spune-i care sunt conditiile in care ai fi de acord sa te intorci pe vechiul tau job.

Ai pastrat relatiile intacte cu toata lumea?

Daca atunci cand ai plecat de la jobul respectiv ai dat replici taioase si mailuri dramatice catre toti colegii tai, poate ca nu este chiar cea mai buna varianta sa accepti acest job. Desigur, exceptie face situatia in care cei cu care nu te intelegeai deloc au plecat intre timp din companie.

Altfel, risti sa ajungi in aceleasi situatii care te vor determina sa iti dai demisia dupa o perioada scurta de timp.

In timpul interviului/discutiei, cere mai multe detalii despre oamenii din echipa veche si asigura-te ca printre acestia nu se numara oameni cu care ai avut conflicte in trecut.

Alaturi de cine vei lucra?

Vei lucra sub atenta coordonare a persoanei din cauza careia ai plecat? Atunci renunta la ideea de a accepta aceasta provocare. Cu siguranta lucrurile nu s-au schimbat prea mult si vei ajunge exact in punctul din care ai plecat, adica nervoasa, frustrata si fara un job.

Intreaba, la interviu, cine vor fi colegii tai si in ce ehipa te vei afla.

Va trebui sa incepi de jos?

Se presupune ca atunci cand ti se ofera un job vechi, vei incepe exact de acolo de unde ai plecat sau vei fi avansata. Daca totusi angajatorul isi sugereaza ca nu exista o alta varianta decat sa o iei de la zero, ai doua optiui: ii explici acestuia ca te afli la un nivel avansat si ca poti aduce beneficii majore companiei prin cunostintele pe care le detii sau refuzi propunerea din motive evidente.

Munca respectiva te va incanta?

Atunci cand ai plecat de la acest loc de munca te simteai inca provocata de toate taskurile tale sau le puteai face pe acestea si cu ochii inchisi, chiar si in cele mai groaznice zile? Evita sa bati pasul pe loc si sa accepti un job care nu te provoaca, care nu te mai poate invata nimic nou si porneste in cautarea unei noi provocari, un job care iti poate imbogati bagajul de cunostinte si experiente.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari