5 motive pentru care nu esti chemat la interviuri

5 motive pentru care nu esti chemat la interviuri
  calendar_month     photo_cameraEdmond Dantes - Pexels    
Eşti în căutarea unui loc de muncă nou, aplici la diferite joburi, însă nu eşti chemat la interviuri? Nu te descuraja! Chiar dacă există mai multe motive pentru care se poate întâmpla acest lucru, cu siguranţă ai şanse să obţii acele interviuri şi jobul pe care îl doreşti. Descoperă mai jos câteva dintre motivele pentru care nu eşti chemat la interviuri, pentru a afla cum să le faci faţă şi să fii mai bun.

Aplici pentru poziţii care nu sunt potrivite pentru experienţa ta

De multe ori poate nu te simţi bine pregătit pentru jobul tău, ştii că nu ai suficientă experienţă, însă totuşi îţi încerci norocul. Alteori poate eşti supracalificat pentru acel job. Un candidat supracalificat este cineva care posedă un surplus de abilități și calificări necesare pentru un anumit loc de muncă şi, cel mai probabil, depășeşte așteptările unei companii. Descoperă pe blogul BestJobs ce înseamnă să fii supracalificat pentru un job şi cum să-ţi alegi jobul în funcţie de calificările şi experienţele tale.

Sfatul nostru: Caută acele joburi care sunt relevante pentru experienţa ta profesională. Dacă eşti senior, caută locuri de muncă cu peste 5-10 ani de expertiză cerută. De asemenea, ţine cont de abilităţile cerute la fiecare job la care aplici, ca acestea să se potrivească cu experienţa ta.

Nu îţi prezinţi bine realizările în CV

Atunci când îţi faci CV-ul şi descrii experienţele profesionale, poţi fi tentat ca mai întâi să-ţi prezinţi responsabilităţile de la muncă şi să nu depui destul efort în prezentarea realizărilor tale. Este important ca în CV-ul tău să se reflecte mai ales realizările - ce plusvaloare ai adus companiilor la care ai lucrat.

Sfatul nostru: Pentru fiecare job relevant din experienţa ta, adaugă şi realizările profesionale. De exemplu, dacă ai coordonat o echipă de vânzări care şi-a depăşit targetul, menţionează dimensiunea echipei (numărul de membri), dar şi procentul cu care aceasta şi-a depăşit obiectivele de vânzări.

Nu dedici destul timp aplicaţiei

Un alt motiv pentru care nu ai destul succes pentru a fi chemat la interviuri este, poate, că ai aplicat la mai multe joburi, însă fără să te asiguri că CV-ul tău este potrivit pentru jobul respectiv. Este important să dedici suficient timp pentru a aplica la acele joburi care ţi se potrivesc, cu o scrisoare de intenţie personalizată şi, dacă poţi, cu un CV care să reflecte abilităţile care se potrivesc acelui anunţ de recrutare.



Sfatul nostru: Încearcă să identifici cuvintele-cheie folosite în anunţul de angajare şi să le incluzi în CV, dacă ai experienţă relevantă în acel domeniu. Astfel, vei putea trece mai uşor de filtrele din ATS-uri, în cazul în care un recrutor foloseşte un astfel de sistem pentru recrutare.

Ai o prezenţă neprofesionistă în social media

Mulţi angajatori îţi pot căuta numele pe Google sau te vor căuta după profilurile tale online. De aceea, este important să ai grijă să îţi verifici setările - ce este public şi ce este privat (fotografii personale, postări neprofesioniste care te pot face să pari neprofesionist etc.). Securitatea şi intimitatea ta sunt foarte importante şi îţi pot asigura o prezenţă bună în mediul online şi o reputaţie profesională.

Sfatul nostru: Încearcă să comunici despre tine promovând articole de profil. De exemplu, dacă lucrezi în marketing, scrie despre tendinţe în domeniu sau promovează articole pe care le citeşti online despre acest subiect. Dacă eşti bucătar, fă clipuri cu reţete sau împărtăşeşte online reţetele tale preferate. Dacă ai un hobby care arată că eşti o persoană dinamică şi determinată, precum sporturile de iarnă, poţi să promovezi şi aceste lucruri pe paginile tale online.

CV-ul tău este prea lung și e scanat mai degrabă decât citit cu atenție

CV-ul modern ar trebui să fie scurt și ușor de citit. Deși nu trebuie să fie neapărat doar o pagină, ar trebui să fie cu siguranță maximum 1-2 pagini pentru cei care caută un loc de muncă în primii 8-10 ani ai carierei lor. Dacă ai lucrat doar câțiva ani și ai un CV de trei pagini, aceasta este o problemă. CV-ul tău este într-adevăr un argument de vânzare către companie, care arată cum îi poți ajuta pentru jobul lor specific.

Sfatul nostru: Evită paragrafele mari și voluminoase dacă vrei ca CV-ul tău să fie citit. De asemenea, încearcă ca CV-ul tău să fie cât mai scurt şi la obiect, relevant pentru experienţa ta profesională şi pentru joburile la care aplici.

Dacă îţi doreşti să îţi creşti şansele pentru a fi chemat la interviuri, încearcă să eviţi aceste greşeli comune şi ţine cont de sfaturile de mai sus. Astfel, vei putea să îţi creşti şansele pentru a obţine acel loc de muncă pe care ţi-l doreşti. Mult succes!



Recomandari