Skip to article

5 semne ca CV-ul tau e depasit

5 semne ca CV-ul tau e depasit
Piata muncii nu mai e ca acum 5 ani. Si nici vanatoarea de job-uri!

Cei mai de succes candidati sunt aceia care sunt gata sa se adapteze la mediul schimbator de afaceri. Insa uneori chiar nu conteaza cat esti tu de pregatita pentru peisajul modern, daca CV-ul tau arata ca-n `94!

Crezi ca CV-ul tau vorbeste limbajul managerului modern? Sau are nevoie de o transformare spectaculoasa? CV-ul tau e depasit daca:

1. Il fortezi sa incapa intr-o pagina

Ai redus dimensiunea font-ului la 8, ai eliminat marginile si ai scos informatii cheie despre tine, intr-un cuvant, ai facut totul pentru a respecta regula numarul unu a CV-ului din trecut, si anume aceea a CV-ului de maximum 1 pagina.

Mare greseala! Cum sa ai CV-ul la fel de lung ca al unui absolvent recent de facultate? Nu ma intelege gresit: CV-ul trebuie sa fie concis. Recrutorii sunt oameni ocupati, nu au timp de cariere lungi. Dar daca ai experienta pentru acel post de 2 pagini, nu te limita la una!

2. Listezi un obiectiv

Bineinteles ca-ti doresti sa castigi mai multa experienta in campul/sectorul/tipul de companie in care aplici. Interesul tau pentru job subliniaza acest lucru. Chiar trebuie sa o si declari sus si tare in CV?

La acest nivel in cariera, managerii sunt mai mult interesati de ceea ce poti face tu pentru ei, nu ei pentru tine! Daca vrei totusi sa explici care sunt motivele pentru care ai aplicat pentru job, fa-o in scrisoarea de motivatie. S

3. Scrii "Referinte disponibile la cerere" la sfarsitul CV-ului

Inca o data, aceasta e o risipa de spatiu valoros in CV, ca si listarea obiectivelor.

Managerul care este interesat sa te angajeze presupune deja ca daca iti va cere referinte le va si primi. Ce, ai de gand sa spui "nu"?

In loc sa scrii fraza aceasta depasita in CV, mai bine pregateste o lista cu referinte, cu detalii de contact si relatiile tale cu fiecare persoana de pe acea lista. Tine-o asupra ta in caz ca ti-o cere cineva. Un manager serios nu-ti va cere lista pana cand nu va fi gata sa-ti faca o propunere serioasa.

4. Trimiti CV-ul in varianta word ca atasament la e-mail

Desi nu poti fi penalizata ca trimiti CV-ul in varianta word, ar fi mai frumos si mai modern sa-l convertesti in PDF inainte sa-l trimiti!

Un document PDF arata pur si simplu mai curat! In plus, PDF-ul e acelasi pe orice calculator, in timp ce Word-ul are diferite variante, mai vechi sau mai noi, si risti ca angajatorul sa nu-l poata citi! In plus, chiar vrei ca numele fostei companii pentru care ai lucrat sa apara subliniat cu rosu?

5. Listezi fiecare job in ordine cronologica

Pe vremuri, persoana care avea cea mai multa experienta obtinea si job-ul!

In prezent, persoana care este cea mai talentata si care s-a dovedit de mare ajutor pentru fostii ei angajatori va obtine si job-ul!

Daca vrei sa fii acea persoana, ai grija sa o spui si in CV. Nu lista job-uri care sunt irelevante pentru locul de munca dorit doar pentru a umple spatiul. In loc de asta, mai bine dezvolta rolul tau la job-urile relevante.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul