Skip to article

5 sfaturi utile pentru a gasi mai repede un job. Nu mai pierde timpul!

5 sfaturi utile pentru a gasi mai repede un job. Nu mai pierde timpul! Angajare
Daca s-a intamplat sa ramai fara job sau esti in cautarea unui loc de munca mai bun, este important sa respecti anumite reguli pentru a te asigura ca eforturile pe care tu le depui vor avea rezultate cat mai rapide. Afla ce ai de facut pentru a nu lasa perioada de cautare a unui job sa se intinda la nesfarsit.

Iata 5 sfaturi practice si de bun simt pentru a grabi un pic lucrurile:

1. Fii un candidat cameleonic

Nu trimite acelasi CV la toti angajatorii, indiferent de postul pentru care aplici. Trebuie sa-ti valorizezi experienta in functie de nevoia precisa a angajatorului vizat. Persoana care iti citeste CV-ul nu zaboveste mai mult de 1 minut asupra lui, asa ca ar fi bine sa-i atragi atentia inca din primele randuri.

2. Impreuna sunteti puternici

Nu te izola de prieteni si de cunostinte. Aceasta este reteaua care-ti poate da un pont pentru un job bun. Ai grija sa-i anunti pe toti ca vrei sa te angajezi si sa-i rogi sa te ajute. Le poti trimite la toti prietenii tai un mail si, eventual, sa-i rogi sa trimita la randul lor acest mail la prietenii lor cu o recomandare. De asemenea, foloseste-te de retele de socializare. Nu se stie niciodata cine, din cercul tau de prieteni virtuali, vede postarea ta ca esti in cautarea unui job.

3. Vezi jumatatea plina a paharului

Studiile au aratat ca durata in care o persoana ramane fara serviciu creste pe masura ce candidatul se descurajeaza. Factorul psihologic este deci unul foarte important, caci daca esti depresiva nu-i vei putea impresiona pe angajatori. Ai incredere in tine, chiar daca situatia nu pare una favorabila.

4. Legea tacerii

La interviuri trebuie sa respecti un principiu esential: asculta mai mult decat vorbesti. Procedand astfel vei putea aprecia mai bine calitatea interviului si vei risca mai putin sa spui lucruri gresite. Angajatorii stiu sa le puna bete-n roate candidatilor vorbareti, iar tu nu vrei asa ceva pentru tine.

5. Apeleaza la o firma de recrutare

Pentru o suma nu foarte mare, aceste firme te pot ajuta sa-ti gasesti un job bun in cel mai scurt timp. Ei stiu ce urmaresti in cariera, stiu care sunt calitatile si experientele tale si te pot indrepta pe drumul cel bun.

Articole recomandate

Cum sa recastigi pasiunea dintre tine si jobul tau Cum sa recastigi pasiunea dintre tine si jobul tau
In multe privinte, jobul se aseamana unei relatii: este foarte frumos la inceput, dupa care intervine blazarea si iti pierzi interesul. Emotiile unui nou inceput se risipesc destul de repede, in special daca esti o persoana dinamica, care duce la bun sfarsit intr-un timp foarte scurt provocarile
Concedieri cu scandal in TV: Cum au ramas fara job Bendeac, Oreste si Wilmark! Concedieri cu scandal in TV: Cum au ramas fara job Bendeac, Oreste si Wilmark!
Scandalurile recente din lumea televiziunii au nascut multe semne de intrebare in randul telespectatorilor si au dat nastere la si la multe zvonuri printre colegii de presa.Bendeac, Oreste si Wilmark sunt cei trei oameni de televiziune care au ramas recent fara emisiune si au fost concediati de
Ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau banii? Ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau banii?
Ai prefera mai degraba sa ai un job anost, dar foarte bine platit sau unul care te stimuleaza cu adevarat, dar cu un salariu modest? Aceasta este intrebarea pe care multi tineri abia patrunsi pe piata muncii si-o adreseaza. Pana la urma, ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau