Skip to article

6 obiceiuri verbale de evitat la interviu

6 obiceiuri verbale de evitat la interviu
Chiar daca arati bine pe hartie si in costum, nu aparentele te vor ajuta sa treci mai departe. Felul in care vorbesti este cateodata cel mai important aspect. Multi dintre candidatii talentati lasa ca obiceiurile proaste de vorbire sa le inece orice sansa de angajare.

Nu trebuie sa mergi la cursuri de dictie pentru a vorbi normal. Pur si simplu incetineste, pronunta corect toate silabele si pleaca detasat acasa.

Mai jos sunt cele mai comune greseli de vorbire care ar trebui evitate la un interviu :

Non-cuvintele

Sunetele de umplutura precum "um", "ah", "aaaa" sau "ca" ii spun intervievatorului ca nu esti pregatit. O strategie mai buna este sa gandesti inainte sa vorbesti, sa iei pauze si sa respiri cand pierzi sirul propozitiei. Oricine mai foloseste ocazional un "aaa", dar ai grija ca acest sunet sa nu fie inceputul fiecarei fraze.

Intonatia

O intonatie ridicata la sfarsitul unei propozitii te va face sa pari ca pui o intrebare nu ca faci o afirmatie clara. Trebuie sa vorbesti cu convingere cand iti vinzi talentele intr-o intalnire. Incearca sa reduci intonatia cand termini o propozitie.

Erorile Gramaticale

Angajatorul s-ar putea sa-si puna intrebari serioase despre educatia ta daca folosesti jargonuri, argouri sau o gramatica precara. Expresii precum "nush", "lol" si "eu doreste sa va spuna" nu sunt bine venite. Asigura-te ca vorbesti in propozitii complete si corecte. Un interviu nu este cea mai buna situatie in care iti poti permite astfel de cuvinte.

Vorbirea neclara

Daca legi cuvintele sau le retezi sfarsitul, mesajul va fi neclar. Pentru a evita aceasta situatie si a creste incomprehensibilitatea, vorbeste mai rar in timpul unui interviu. Fa o lista cu cele mai comune cuvinte nepronuntate in totalitate si exerseaza forma corecta a acestora, cu ajutorul unei inregistrari.

Vorbitul in graba

In timp ce majoritatea oamenilor sunt emotionati in timpul unui interviu , nu vrei ca informatia sa zboare mai repede ca un glont. Un debit rapid al vorbirii este greu de urmarit, iar acest tip de vorbitori sunt considerati nervosi si anxiosi. Pentru a evita graba, asculta intrebarea si numara doua batai ale inimii pana sa raspunzi. Cand termini o propozitie, mai numara doua batai ale inimii pana sa continui. Angajatorul are nevoie de cateva momente pentru a procesa ce ai spus.

Vorbirea "slaba"

Cand folosesti intr-o conversatie expresii si cuvinte de genul "sa speram", "poate" sau "cam asa", mesajul distribuit este lipsit de incredere. Foloseste cuvinte puternice precum "Sunt increzator ca", "Imi asum responsabilitatea" ,"Recomand urmatoarele" sau "Scopul meu este".

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un