Skip to article

7 semne ca interviul nu a mers bine

7 semne ca interviul nu a mers bine
Interviul este intalnirea decisiva intre un candidat si angajator. Chiar daca nu primesti raspunsul pe loc, sunt cateva indicii care iti arata daca interviul a decurs sau nu bine. Daca aici erau exemplificate indiciile pentru un interviu care s-a desfasurat bine, in acest articol poti descoperi semnele care indica contrariul.

Asadar, iata 7 semne care indica esecul interviului.

1. Interviul dureaza mai putin decat era programat


In mod normal, un interviu dureaza intre 15 si 30 de minute. In situatia in care angajatorul te-a lasat sa pleci mai repede de 15 minute, sansele sa obtii postul respectiv sunt restul de mici.

2. Nu pare interesat

In cazul in care angajatorul nu da semne de interes asupra conversatiei, nu te lasa sa iti termini ideile, nu zambeste si se uita foarte des la ceas, situatia nu este in avantajul tau. De asemenea, in acest caz angajatorul poate da semne de dezamagire, sentiment care se va vedea clar pe fata sa.

3. Se gandeste mult la intrebari

O strategie prin care angajatorii reusesc sa scurteze timpul interviului este prin adresarea unor intrebari cu raspunsuri care nu necesita detaliate. De asemenea, faptul ca iti adreseaza de doua ori aceeasi intrebare, este inca o dovada ca nu este interesat de o posibila colaborare si ca nu te incadrezi in cerintele postului.

Pe de alta parte, mai exista si situatii in care agajatorul nu are deloc o atitudine potrivita si incearca sa iti puna intrebari cat mai dificile, astfel incat sa iti lase impresia ca nu esti calificata pentru jobul respectiv.

4. Are o atitudine reticenta

Daca la final strangerea de mana este una foarte rece si iti evita privirea, ar fi bine sa continui cautarea de joburi pentru ca pe acela nu il vei obtine.

In acelasi timp, daca nu te intreaba despre disponibilitatea pentru a incepe noul job, nu intra in detalii despre program, salariu sau taskuri, este limpede ca nu are de gand sa te mai contacteze.

5. Nu te include in planurile companiei

Angajatorii care au in fata lor un posibil angajat, vorbeste despre "tu te vei ocupa de...", "programul tau va incepe de la..." sau "urmeaza sa avem un proiect dificil la care probabil vei lua si tu parte". Daca nu deschide subiectul in acest sens, este posibil (intr-un procent scazut totusi) sa nu te vada ca pe un membru al echipei.


6. Se lasa intrerupt

In general, un angajator care se afla intr-un interviu, isi inchide telefonul sau nu raspunde la apeluri decat daca sunt foarte importante (si eventual mentioneaza si isi cere scuze). Daca totusi telefonul sau suna foarte des si preia toate apelurile fara probleme, este aproape 100% sigur ca nu vei obtine jobul respectiv.


7. Iti spune ca nu te potrivesti

Daca la finalul discutiei, angajatorul iti spune ca nu esti potrivit pentru jobul respectiv si iti si argumenteaza fiecare idee, nu trebuie sa mai ai nicio indoiala.

Tot ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie, este sa iti tii capul sus si sa cauti in continuare. Acolo, undeva, exista jobul potrivit pentru tine.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista