Skip to article

7 semne ca interviul nu a mers bine

7 semne ca interviul nu a mers bine
Interviul este intalnirea decisiva intre un candidat si angajator. Chiar daca nu primesti raspunsul pe loc, sunt cateva indicii care iti arata daca interviul a decurs sau nu bine. Daca aici erau exemplificate indiciile pentru un interviu care s-a desfasurat bine, in acest articol poti descoperi semnele care indica contrariul.

Asadar, iata 7 semne care indica esecul interviului.

1. Interviul dureaza mai putin decat era programat


In mod normal, un interviu dureaza intre 15 si 30 de minute. In situatia in care angajatorul te-a lasat sa pleci mai repede de 15 minute, sansele sa obtii postul respectiv sunt restul de mici.

2. Nu pare interesat

In cazul in care angajatorul nu da semne de interes asupra conversatiei, nu te lasa sa iti termini ideile, nu zambeste si se uita foarte des la ceas, situatia nu este in avantajul tau. De asemenea, in acest caz angajatorul poate da semne de dezamagire, sentiment care se va vedea clar pe fata sa.

3. Se gandeste mult la intrebari

O strategie prin care angajatorii reusesc sa scurteze timpul interviului este prin adresarea unor intrebari cu raspunsuri care nu necesita detaliate. De asemenea, faptul ca iti adreseaza de doua ori aceeasi intrebare, este inca o dovada ca nu este interesat de o posibila colaborare si ca nu te incadrezi in cerintele postului.

Pe de alta parte, mai exista si situatii in care agajatorul nu are deloc o atitudine potrivita si incearca sa iti puna intrebari cat mai dificile, astfel incat sa iti lase impresia ca nu esti calificata pentru jobul respectiv.

4. Are o atitudine reticenta

Daca la final strangerea de mana este una foarte rece si iti evita privirea, ar fi bine sa continui cautarea de joburi pentru ca pe acela nu il vei obtine.

In acelasi timp, daca nu te intreaba despre disponibilitatea pentru a incepe noul job, nu intra in detalii despre program, salariu sau taskuri, este limpede ca nu are de gand sa te mai contacteze.

5. Nu te include in planurile companiei

Angajatorii care au in fata lor un posibil angajat, vorbeste despre "tu te vei ocupa de...", "programul tau va incepe de la..." sau "urmeaza sa avem un proiect dificil la care probabil vei lua si tu parte". Daca nu deschide subiectul in acest sens, este posibil (intr-un procent scazut totusi) sa nu te vada ca pe un membru al echipei.


6. Se lasa intrerupt

In general, un angajator care se afla intr-un interviu, isi inchide telefonul sau nu raspunde la apeluri decat daca sunt foarte importante (si eventual mentioneaza si isi cere scuze). Daca totusi telefonul sau suna foarte des si preia toate apelurile fara probleme, este aproape 100% sigur ca nu vei obtine jobul respectiv.


7. Iti spune ca nu te potrivesti

Daca la finalul discutiei, angajatorul iti spune ca nu esti potrivit pentru jobul respectiv si iti si argumenteaza fiecare idee, nu trebuie sa mai ai nicio indoiala.

Tot ce trebuie sa faci intr-o astfel de situatie, este sa iti tii capul sus si sa cauti in continuare. Acolo, undeva, exista jobul potrivit pentru tine.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor 6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor
Mare atentie la ce postezi pe retelele de socializare daca esti in cautarea unui job! Potrivit celui mai recent studiu, 6 din zece angajatori verifică profilurile de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare. Reputaţia
5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru