Skip to article

Ai probleme medicale. Vorbesti despre ele la interviu?

Ideal ar fi ca starea ta de sanatate sa nu iti pricinuiasca nici un fel de probleme atunci cand vine vorba sa muncesti.

Insa lucrurile nu stau intotdeauna roz, deseori nici pe departe, iar tu te poti trezi intr-o zi ca ai si probleme medicale si trebuie sa te si angajezi. Reusesti oare sa rezolvi aceasta dilema?

Odata ce ai gasit jobul care iti place, pregateste-te pentru interviul de angajare. Insa si mai important, gandeste-te ca ai avut sau inca ai o problema medicala care la un moment dat te poate impiedica sa iti desfasori activitatea profesionala.

Este cazul sa aduci vorba despre ea in discutia pe care o vei purta cu managerul de resurse umane care tine interviul de angajare sau preferi sa tii totul sub tacere, in speranta ca nu iti va afecta activitatea?

Specialistii sfatuiesc persoanele aflate in aceasta situatie sa faca intai o evaluare a starii de sanatate si ce restrictii presupune problema medicala pe care au avut-o sau cu care se confrunta inca.

Ai fost operata si inca esti in recuperare medicala si ai restrictii la anumite activitati.
In acest caz este bine ca problema ta medicala sa fie adusa in discutie cu angajatorul, mai ales daca activitatea care urmeaza sa fie desfasurata la noul loc de munca va presupune sa efectuezi tocmai acele activitati restrictionate de medic.

Exista destule cazuri in care angajatorul ar fi preferat sa stie de unele probleme si restrictii medicale inca de la angajarea personalului sau, astfel incat sa se poata evita situatii periculoase pentru angajat si pierderi pentru angajator.

O prezentare simpla si in linii mari a afectiunii medicale de care suferi este suficienta, plus o schematizare a restrictiilor, daca ele exista, este de preferat sa fie adusa la cunostinta angajatorului.

Insa evita pe cat posibil dramatizarea starii tale de sanatate. Este putin probabil ca vei impresiona placut angajatorul, din contra, este posibil sa creada ca tocmai urmeaza sa angajeze o persoana care se vaita si care nu ii poate fi de mare folos in viitor.

Chiar daca ai vorbit anterior despre faptul ca inca esti bolnava, nu uita sa iti evidentiezi realizarile, daca esti intrebata despre ele si despre jobul anterior avut. Este esential sa lasi impresia unui om puternic, care se va descurca in noile situatii impuse de jobul respectiv.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE