Skip to article

Ai probleme medicale. Vorbesti despre ele la interviu?

Ai probleme medicale. Vorbesti despre ele la interviu?
Ideal ar fi ca starea ta de sanatate sa nu iti pricinuiasca nici un fel de probleme atunci cand vine vorba sa muncesti.

Insa lucrurile nu stau intotdeauna roz, deseori nici pe departe, iar tu te poti trezi intr-o zi ca ai si probleme medicale si trebuie sa te si angajezi. Reusesti oare sa rezolvi aceasta dilema?

Odata ce ai gasit jobul care iti place, pregateste-te pentru interviul de angajare. Insa si mai important, gandeste-te ca ai avut sau inca ai o problema medicala care la un moment dat te poate impiedica sa iti desfasori activitatea profesionala.

Este cazul sa aduci vorba despre ea in discutia pe care o vei purta cu managerul de resurse umane care tine interviul de angajare sau preferi sa tii totul sub tacere, in speranta ca nu iti va afecta activitatea?

Specialistii sfatuiesc persoanele aflate in aceasta situatie sa faca intai o evaluare a starii de sanatate si ce restrictii presupune problema medicala pe care au avut-o sau cu care se confrunta inca.

Ai fost operata si inca esti in recuperare medicala si ai restrictii la anumite activitati.
In acest caz este bine ca problema ta medicala sa fie adusa in discutie cu angajatorul, mai ales daca activitatea care urmeaza sa fie desfasurata la noul loc de munca va presupune sa efectuezi tocmai acele activitati restrictionate de medic.

Exista destule cazuri in care angajatorul ar fi preferat sa stie de unele probleme si restrictii medicale inca de la angajarea personalului sau, astfel incat sa se poata evita situatii periculoase pentru angajat si pierderi pentru angajator.

O prezentare simpla si in linii mari a afectiunii medicale de care suferi este suficienta, plus o schematizare a restrictiilor, daca ele exista, este de preferat sa fie adusa la cunostinta angajatorului.

Insa evita pe cat posibil dramatizarea starii tale de sanatate. Este putin probabil ca vei impresiona placut angajatorul, din contra, este posibil sa creada ca tocmai urmeaza sa angajeze o persoana care se vaita si care nu ii poate fi de mare folos in viitor.

Chiar daca ai vorbit anterior despre faptul ca inca esti bolnava, nu uita sa iti evidentiezi realizarile, daca esti intrebata despre ele si despre jobul anterior avut. Este esential sa lasi impresia unui om puternic, care se va descurca in noile situatii impuse de jobul respectiv.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un