Skip to article

Brandul angajator

Brandul angajator
O constatare pertinenta si deloc surprinzatoare este aceea ca foarte multi dintre noi, in dorinta de a gasi un loc de munca, idealizat de cele mai multe ori in perceptiile noastre, urmarim incontestabil firme cu branduri cunoscute si mediatizate.

Este o judecata buna, avand in vedere ca in general angajatorii de un anumit nivel iti confera in primul rand stabilitate, au pachete salariale peste piata.

Si cel mai important, munca intr-o companie de prestigiu iti imprima cultura organizationala, te ajuta sa schimbi nivelul de perceptie, sa te autoperfectionezi, fiind o rampa de lansare potrivita pentru viitorul tau profesional.

Dar ce se intampla daca din diverse motive nu reusesti sa te angajezi intr-o astfel de companie ?

Pur si simplu nu trebuie sa uitam ca sunt alte zeci si sute de firme, care cu toate ca nu sunt excesiv mediatizate, pot reprezenta oricand un challenge pentru tine ca viitor angajat.

Uneori consider ca este o provocare mult mai mare, rezultatele (succesele, insuccesele) se observa mult mai usor, capacitatea de gestionare a responsabilitatilor fiind mult mai evidenta.

Brandul angajator

Ca in oricare alta parte prin munca poti sa-ti construiesti un nume definit printr-o cariera de succes. De multe ori, neasteptat pot spune, beneficiile salariale concorda sau chiar depasesc veniturile pe care le poti obtine intr-o "companie-brand".

Interesul angajatorului in acest caz, este de a avea un om capabil pe care sa conteze in timp si care sa nu doreasca sa prinda urmatorul tren profesional.

Aici ar fi diferenta marcanta: unele companii au siguranta ca in orice moment pot face angajari la orice nivel, fara prea mare efort, brandul atragand foarte multi candidati, fiind o forta puternica, aducand ce-i drept valoare, promisiuni si certitudini.

De altfel si reciproca este reala: de ambele parti ale baricadei candidat-angajator un plus de valoare il da brandul: compania atrage printr-un nume sonor, candidatul poate avea un plus daca a lucrat pentru un nume sonor.

Dar, oricum ar fi si oriunde ai lucra, importante sunt rezultatele, capacitatea TA de adaptare si evolutie.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista