Skip to article

Ce vor sa gaseasca angajatorii in CV-ul tau?

Ce vor sa gaseasca angajatorii in CV-ul tau?
Un angajator cauta anumite lucruri la candidati.

La o singura privire aruncata asupra CV-ului, el poate sa-si dea seama daca te incadrezi sau nu in profilul postului.

Iata deci cateva sfaturi pentru a evita ca CV-ul tau sa ajunga in taietorul de hartie!

Informatii principale

Inima CV-ului tau este compusa din experientele tale profesionale si din educatia scolara. Aceste doua rubrici ii atrag cel mai mult atentia angajatorului. Asadar, este important sa te ingrijesti de ele, dar sa nu fie prea evident.

Evita sa te lungesti foarte mult si scrie doar esentialul. La fiecare job, este foarte important sa scrii care a fost functia ta si ce task-uri ai avut de indeplinit. Angajatorul trebuie sa aiba o viziune sintetica asupra ascensiunii tale profesionale in timp ce iti priveste CV-ul.

In ceea ce priveste educatia, nu preciza decat informatiile esentiale: numele diplomei, al scolii/ universitatii, data obtinerii diplomei.

Angajatorii apreciaza un candidat un candidat care stie ce vrea de la viitorul sau. Adauga si o rubrica in care sa precizezi, de exemplu, postul vizat, salariul sperat, competentele pe care doresti sa ti le dezvolti, ambitiile tale profesionale.

Alte activitati

Informatiile suplimentare, activitatile extraprofesionale nu sunt nici ele de neglijat. Acestea reprezinta un bun indicator al profilului candidatului, iar angajatorii sunt atenti si la aceasta rubrica, chiar daca ea este, evident, mai putin importanta decat cea in care se expun experientele profesionale.

Aici evita sa mentionezi lucruri banale cum ar fi lectura, informatica sau filmele, acestea nu te ajuta cu nimic. In schimb, daca ai o pasiune sau un hobby dupa care te dai in vant, este momentul sa precizezi.

Ai grija la prezentare

Prezentarea CV-ului, chiar daca este secundara, trebuie sa fie ingrijita. Un CV prea incarcat sau prost construit il va indeparta pe angajator.

Incadrarea in pagina este adesea interpretata ca o reflexie a personalitatii tale, fiind deci important sa prezinti un CV aerisit si ordonat.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un