Skip to article

Cum sa pleci de la un interviu

Cum sa pleci de la un interviu
Cand inchei un interviu, ai o ultima sansa sa-i arati angajatorului calitatile tale si poti obtine anumite informatii importante. Expertii ofere cateva sfaturi pentru a incheia cu succes un interviu.


In pregatirea pentru un interviu, probabil ca ai practicat strangerea de mana ferma (dar nu prea ferma), ai cautat raspunsurile pentru intrebarile background-ului profesional si ti-ai lustruit pantofii. Multi dintre candidati insa uita de o parte cruciala a interviului. Cea de sfarsit.

Nu pleca cu "mana goala"

Ca sa fii sigura ca vei ramane informata, nu pleca de la interviu fara sa iti notezi numele si informatiile de contact ale oamenilor pe care i-ai cunoscut. Asta include si informatii despre oamenii pe care nu-i consideri prea importanti.

Cunoaste urmatorul pas

Ar trebui sa intrebi care este urmatorul pas al procesului: Candidatii cei mai buni vor fi rechemati pentru un alt interviu? Cat de curand angajatorul va face urmatorul pas? "Este foarte normal pentru un candidat sa intrebe astfel de intrebari", spune Peggy McKee, fondatoarea career-confidential.com.

Spune-i angajatorului ca vei suna inapoi

Dupa ce intervievatorul explica cum functioneaza angajarea, DeCarlo explica "vei spune 'Multumesc. Este ok sa va sun daca nu am primit vesti de la dumneavoastra?'". Chiar daca nu ai nevoie de permisia acestuia pentru a suna, OK-ul angajatorului te va face mai relaxata in momentul in care decizi sa suni.

La plecare

Dupa ce-i multumesti intervievatorului si faci un mic rezumat in legatura cu potrivirea cu postul pentru care candidezi, McKee sugerea sa intrebi direct "Judecand dupa acest interviu, sunt potrivita pentru aceasta pozitie? Pot trece mai departe de filtru?"

Un raspuns pozitiv nu este echivalent cu o angajare, insa intervievatorul te va tine minte drept un candidat puternic. "Cand raspunzi da, treci o linie mentala", spune McKee.

Dar daca intervievatorul ramane rezervat? "Aici este marea panica", spune McKee. Dar chiar si asa, este bine sa stii. "Aceasta este singura oportunitate reala sa stii de ce nu este multumit de tine si sa-l combati.

Scrisoare de multumire in detalii

Scrisoarea de multumire va avea un efect mult mai bun daca mentionezi momente specifice din timpul interviului. Cel mai bun lucru, spune DeCarlo, este sa scrii tot ce-ti amintesti, cu bune si rele, imediat dupa un interviu.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un