Skip to article

CV: 10 piedici de evitat

Chiar daca ai un profil bun, CV-ul tau poate fi dat la o parte din cauza unor greseli. Cum sa eviti greselile care te pot elimina din cursa?

1. Atentie la prezentare

Vizualul joaca un rol foarte important. CV-ul trebuie sa fie clar, lizibil, bine structurat, sa nu depaseasca 2 pagini, sa fie corect din punct de vedere gramatical.

2. Nu minti!

Daca ai o lunga experienta profesionala in spate, poate fi tentant sa omiti anumite episoade din viata profesionala sau sa modifici un pic realitatea. De exemplu, sa vorbesti de demisie atunci cand ai fost concediata.

3. Nu lasa zone goale in CV

Nu ai lucrat 1 an? Ai stat acasa 6 luni pentru a-ti creste copilul? Nu are sens sa ascunzi aceste lucruri. Putini salariati au o cariera fara stopuri. Mai bine fii transparenta, angajatorii apreciaza sinceritatea. Depinde de tine sa arati aspectul pozitiv al acestor perioade.

4. Nu vorbi de salariu

Nu trebuie sa mentionezi in CV salariul dorit, si nici nu trebuie sa-i spui angajatorului care a fost ltimul tau salariu. In ambele cazuri vei fi perdanta. Lasa usa deschisa catre negocieri. Va fi timp sa discutati salariul.

CV: 10 piedici de evitat

5. Fii cat mai precisa

Nu da denumiri de functii care nu inseamna mai nimic, spune exact ce ai facut. De asemenea, nu trebuie sa elogiezi fosta firma in care ai lucrat, chiar daca era foarte tare, ci contributia ta la succesul firmei.

6. Atentie la CV-urile prea bogate

Odata cu varsta se acumuleaza si experienta, dar ai mila de angajator! Nu prezenta toate detaliile.

7. Prezinta-te intr-o lumina buna

Esti divortata? Nu trebuie sa afle asta! Esti in somaj? Arata-i ca iti petreci timpul cautand un job.

8. Nu fii "prea buna"

Daca ajungi la o anumita varsta, poti sa fii considerata prea calificata pentru un anume job. Renunta deci sa mai detaliezi unele functii detinute.

9. Nu-ti povesti viata

Bineinteles ca in spatele competentelor si experientelor se ascunde o fiinta umana, cu personalitate, gusturi si motivatii. Angajatorul vrea sa stie cine esti, de aceea s-a si infiintat rubrica "centre de interes" intr-un CV. Atentie insa la ceea ce spui la rubrica "aspiratii profesionale".

10. Personalizeaza-ti CV-ul

E adevarat, CV-ul trebuie sa fie clar si scurt, dar asta nu inseamna ca nu poti sa fii tu insati. Personalizeaza-l cu ceva, dar nu exagera.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE