Skip to article

CV: 10 piedici de evitat

CV: 10 piedici de evitat
Chiar daca ai un profil bun, CV-ul tau poate fi dat la o parte din cauza unor greseli. Cum sa eviti greselile care te pot elimina din cursa?

1. Atentie la prezentare

Vizualul joaca un rol foarte important. CV-ul trebuie sa fie clar, lizibil, bine structurat, sa nu depaseasca 2 pagini, sa fie corect din punct de vedere gramatical.

2. Nu minti!

Daca ai o lunga experienta profesionala in spate, poate fi tentant sa omiti anumite episoade din viata profesionala sau sa modifici un pic realitatea. De exemplu, sa vorbesti de demisie atunci cand ai fost concediata.

3. Nu lasa zone goale in CV

Nu ai lucrat 1 an? Ai stat acasa 6 luni pentru a-ti creste copilul? Nu are sens sa ascunzi aceste lucruri. Putini salariati au o cariera fara stopuri. Mai bine fii transparenta, angajatorii apreciaza sinceritatea. Depinde de tine sa arati aspectul pozitiv al acestor perioade.

4. Nu vorbi de salariu

Nu trebuie sa mentionezi in CV salariul dorit, si nici nu trebuie sa-i spui angajatorului care a fost ltimul tau salariu. In ambele cazuri vei fi perdanta. Lasa usa deschisa catre negocieri. Va fi timp sa discutati salariul.

CV: 10 piedici de evitat

5. Fii cat mai precisa

Nu da denumiri de functii care nu inseamna mai nimic, spune exact ce ai facut. De asemenea, nu trebuie sa elogiezi fosta firma in care ai lucrat, chiar daca era foarte tare, ci contributia ta la succesul firmei.

6. Atentie la CV-urile prea bogate

Odata cu varsta se acumuleaza si experienta, dar ai mila de angajator! Nu prezenta toate detaliile.

7. Prezinta-te intr-o lumina buna

Esti divortata? Nu trebuie sa afle asta! Esti in somaj? Arata-i ca iti petreci timpul cautand un job.

8. Nu fii "prea buna"

Daca ajungi la o anumita varsta, poti sa fii considerata prea calificata pentru un anume job. Renunta deci sa mai detaliezi unele functii detinute.

9. Nu-ti povesti viata

Bineinteles ca in spatele competentelor si experientelor se ascunde o fiinta umana, cu personalitate, gusturi si motivatii. Angajatorul vrea sa stie cine esti, de aceea s-a si infiintat rubrica "centre de interes" intr-un CV. Atentie insa la ceea ce spui la rubrica "aspiratii profesionale".

10. Personalizeaza-ti CV-ul

E adevarat, CV-ul trebuie sa fie clar si scurt, dar asta nu inseamna ca nu poti sa fii tu insati. Personalizeaza-l cu ceva, dar nu exagera.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: