Skip to article

CV: 10 piedici de evitat

CV: 10 piedici de evitat
Chiar daca ai un profil bun, CV-ul tau poate fi dat la o parte din cauza unor greseli. Cum sa eviti greselile care te pot elimina din cursa?

1. Atentie la prezentare

Vizualul joaca un rol foarte important. CV-ul trebuie sa fie clar, lizibil, bine structurat, sa nu depaseasca 2 pagini, sa fie corect din punct de vedere gramatical.

2. Nu minti!

Daca ai o lunga experienta profesionala in spate, poate fi tentant sa omiti anumite episoade din viata profesionala sau sa modifici un pic realitatea. De exemplu, sa vorbesti de demisie atunci cand ai fost concediata.

3. Nu lasa zone goale in CV

Nu ai lucrat 1 an? Ai stat acasa 6 luni pentru a-ti creste copilul? Nu are sens sa ascunzi aceste lucruri. Putini salariati au o cariera fara stopuri. Mai bine fii transparenta, angajatorii apreciaza sinceritatea. Depinde de tine sa arati aspectul pozitiv al acestor perioade.

4. Nu vorbi de salariu

Nu trebuie sa mentionezi in CV salariul dorit, si nici nu trebuie sa-i spui angajatorului care a fost ltimul tau salariu. In ambele cazuri vei fi perdanta. Lasa usa deschisa catre negocieri. Va fi timp sa discutati salariul.

CV: 10 piedici de evitat

5. Fii cat mai precisa

Nu da denumiri de functii care nu inseamna mai nimic, spune exact ce ai facut. De asemenea, nu trebuie sa elogiezi fosta firma in care ai lucrat, chiar daca era foarte tare, ci contributia ta la succesul firmei.

6. Atentie la CV-urile prea bogate

Odata cu varsta se acumuleaza si experienta, dar ai mila de angajator! Nu prezenta toate detaliile.

7. Prezinta-te intr-o lumina buna

Esti divortata? Nu trebuie sa afle asta! Esti in somaj? Arata-i ca iti petreci timpul cautand un job.

8. Nu fii "prea buna"

Daca ajungi la o anumita varsta, poti sa fii considerata prea calificata pentru un anume job. Renunta deci sa mai detaliezi unele functii detinute.

9. Nu-ti povesti viata

Bineinteles ca in spatele competentelor si experientelor se ascunde o fiinta umana, cu personalitate, gusturi si motivatii. Angajatorul vrea sa stie cine esti, de aceea s-a si infiintat rubrica "centre de interes" intr-un CV. Atentie insa la ceea ce spui la rubrica "aspiratii profesionale".

10. Personalizeaza-ti CV-ul

E adevarat, CV-ul trebuie sa fie clar si scurt, dar asta nu inseamna ca nu poti sa fii tu insati. Personalizeaza-l cu ceva, dar nu exagera.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul