Skip to article

De ce ai plecat de la fostul job?

De ce ai plecat de la fostul job?
Aceasta este aproape o intrebare sigura la orice interviu de angajare. Raspunsul gresit te poate costa pierderea job-ului mult visat. Chiar daca esti angajata, angajatorul te poate intreba de ce vrei sa-ti parasesti functia prezenta.

Pe masura ce angajatii isi schimba job-urile din ce in ce mai des, managerii ce se ocupa cu recrutarea sunt si mai preocupati de motivele acestora. Inlocuirea angajatilor este un lucru costisitor, asadar angajatorii vor sa se asigure ca aduc in firma oameni care sa merite cheltuielile.

Iata cateva sfaturi pentru a fi pregatita la acest capitol!

Fii concisa

Cand esti intrebata despre motivele pentru care ai plecat de la fostul job, raspunde scurt si cuprinzator. Pregateste un raspuns alcatuit din 2-3 propozitii. Candidatii care se balbaie par ca incearca sa se justifice sau sa se explice cumva. Cel mai bine e sa fii cinstita, increzatoare si la subiect.

Evita cliseele

Angajatorii aud cel mai des fraza "Nu aveam posibilitatea sa ma dezvolt." Candidatii o vad ca pe un lucru pozitiv, care arata ca sunt gata pentru mai multe responsabilitati. Angajatorul o vede insa cu alti ochi: un angajat plictisit, obosit, nemotivat. Decat sa expui minusurile fostui job, mai bine vorbeste despre oportunitatile pe care le cauti.

Fii cinstita daca e vorba de disponibilizari

Daca ai facut parte dintr-o companie ce a facut disponibilizari, spune acest lucru la interviu si da numarul exact de concediati. Nu explica motivul decat daca esti intrebata. Totusi, daca ai fost concediata, asuma-ti responsabilitatea pentru situatie si explica ce ai invatat din acea experienta.

Nu-ti taia singura craca de sub picioare

Evita sa citezi banii sau programul mai scurt ca motive principale pentru a-ti cauta un nou job. Daca listezi banii ca motiv principal, angajatorul poate crede ca incerci sa pescuiesti un peste (salariu) mai mare cu orice ocazie, ca esti nestatornica. Concentreaza-te mai bine asupra potrivirii perfecte dintre tine si functia dorita si cum ai putea-o imbunatati-o tu.

Rezista impulsului de a vorbi urat

Criticarea unui angajator trecut sau prezent este 100% interzisa. Acest lucru arata lipsa de maturitate si da de inteles ca angajatul este unul dificil.

De ce ai plecat de la fostul job?

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul