Skip to article

De ce ai plecat de la fostul job?

De ce ai plecat de la fostul job?
Aceasta este aproape o intrebare sigura la orice interviu de angajare. Raspunsul gresit te poate costa pierderea job-ului mult visat. Chiar daca esti angajata, angajatorul te poate intreba de ce vrei sa-ti parasesti functia prezenta.

Pe masura ce angajatii isi schimba job-urile din ce in ce mai des, managerii ce se ocupa cu recrutarea sunt si mai preocupati de motivele acestora. Inlocuirea angajatilor este un lucru costisitor, asadar angajatorii vor sa se asigure ca aduc in firma oameni care sa merite cheltuielile.

Iata cateva sfaturi pentru a fi pregatita la acest capitol!

Fii concisa

Cand esti intrebata despre motivele pentru care ai plecat de la fostul job, raspunde scurt si cuprinzator. Pregateste un raspuns alcatuit din 2-3 propozitii. Candidatii care se balbaie par ca incearca sa se justifice sau sa se explice cumva. Cel mai bine e sa fii cinstita, increzatoare si la subiect.

Evita cliseele

Angajatorii aud cel mai des fraza "Nu aveam posibilitatea sa ma dezvolt." Candidatii o vad ca pe un lucru pozitiv, care arata ca sunt gata pentru mai multe responsabilitati. Angajatorul o vede insa cu alti ochi: un angajat plictisit, obosit, nemotivat. Decat sa expui minusurile fostui job, mai bine vorbeste despre oportunitatile pe care le cauti.

Fii cinstita daca e vorba de disponibilizari

Daca ai facut parte dintr-o companie ce a facut disponibilizari, spune acest lucru la interviu si da numarul exact de concediati. Nu explica motivul decat daca esti intrebata. Totusi, daca ai fost concediata, asuma-ti responsabilitatea pentru situatie si explica ce ai invatat din acea experienta.

Nu-ti taia singura craca de sub picioare

Evita sa citezi banii sau programul mai scurt ca motive principale pentru a-ti cauta un nou job. Daca listezi banii ca motiv principal, angajatorul poate crede ca incerci sa pescuiesti un peste (salariu) mai mare cu orice ocazie, ca esti nestatornica. Concentreaza-te mai bine asupra potrivirii perfecte dintre tine si functia dorita si cum ai putea-o imbunatati-o tu.

Rezista impulsului de a vorbi urat

Criticarea unui angajator trecut sau prezent este 100% interzisa. Acest lucru arata lipsa de maturitate si da de inteles ca angajatul este unul dificil.

De ce ai plecat de la fostul job?

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un