Skip to article

Foloseste-te de retelele sociale pentru a obtine jobul dorit

Foloseste-te de retelele sociale pentru a obtine jobul dorit
Avand in vedere conditiile economice actuale si evolutia tehnologica a internetului, abordarea traditionala in cautarea unui job nu mai este o varianta potrivita.

Redactarea unui CV, a unei scrisori de intentie si trimiterea acestor documente catre companiile la care iti doresti sa lucrezi sunt pasi care tin de domeniul trecutului. Noua abordare este mult mai diferita. Acum trebuie sa ai in vedere ca exista un numar mic de locuri de munca disponibile si o concurenta mare.


In prezent, retelele sociale reprezinta unul dintre cele mai puternice mijloace de angajare. In primul rand ca tu, in calitate de angajat iti poti gasi un job mai bun prin intermediul retelelor sociale. Pe de cealalta parte, angajatorii au in vedere aceste instrumente pentru a-si verifica potentialii angajati.

Iata cateva modalitati prin care poti utiliza si tu retelele sociale ca pe o unealta care sa iti usureze angajarea.

Cauta oamenii si nu jobul

Majoritatea locurilor de munca nu sunt postate online. Managerii de resurse umane au deja o lista cu potentiali canditati, chiar inainte de a posta anuntul. Daca vrei sa te numeri printre aceia, foloseste-te de retelele de socializare - studiile arata ca 80% dintre joburi sunt obtinute prin intermediul acestora.

Iata ce ai de facut:

Identifica primele 5 companii pentru care ai vrea sa lucrezi, dupa care intra pe site-urile respective si cauta informatii despre echipa existenta. Cauta in general oamenii din departamentul de HR sau tinteste chiar la director. Cauta-l pe acesta pe retelele de socializare si adauga-l in lista ta de prieteni.

Nu uita sa cauti informatii suplimentare pe motoarele de cautare. Orice informatie, chiar daca nu pare importanta, iti poate fi de ajutor.

Contacteaza persoana respectiva, insa ai grija sa nu o agasezi. Lasa-i un singur mesaj prin care ii mentionezi ca esti interesata sa lucrezi pentru compania respectiva. Spune-i ca te-ai bucura nespus daca ti-ar acorda sansa unui interviu.

Foloseste-te de marketing si branding personal

Chiar daca pe conturile tale de Facebook si Twitter sunt expuse tot felul de informatii personale, este cazul sa faci o mica reorganizare. Aranjeaza-ti profilul astfel incat sa pari angajatul ideal. Completeaza toate informatiile profesionale (studii, locuri in care ai lucrat, cursuri urmate etc) si editeaza-ti toate postarile astfel incat sa lasi impresia unei persoane serioase.

De asemenea, ar fi bine ca din profilul tau sa se inteleaga ca esti pasionat si pregatit in domeniul in care vrei sa te angajezi.

Fii proactiva

Twitterul este una dintre cele mai puternice unelte de conectare dintre angajati si angajatori. Dupa ce i-ai adaugat in lista ta pe cei mai puternici oameni din companiile preferate, incearca sa fii cat mai activa pe reteaua de socializare si sa pui mesaje care sa arate ca esti interesata de un nou job. Ai grija insa sa nu devii prea agresiva cu mesajele pentru ca risti sa fii raportata ca Spam.

Foloseste-te de avantajele LinkedIn

Nu este de mirare ca LinkedIn a devenit o afacere extrem de profitabila intr-un timp foarte scurt. O mare parte din recrutori se folosesc de acesta retea pentru a gasi canditatii potriviti pentru posturile pe care le au libere.

Din pacate, putine persoane reusesc sa se foloseasca de intreaga capacitate a acestui site si sa isi completeze profilul in intregime, astfel incat sa fie cat mai atragator.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou
Romanii nu mai vor sa se intoarca la munca de la birou. Pefera sa munceasca de acasa, arata un studiu realizat de Reveal Marketing Search.  O treime dintre participantii la studiu au declarat ca participa la cursuri online platite sau gratuite si sunt mai preocupati de dezvoltarea personala
6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor 6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor
Mare atentie la ce postezi pe retelele de socializare daca esti in cautarea unui job! Potrivit celui mai recent studiu, 6 din zece angajatori verifică profilurile de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare. Reputaţia
5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina