Skip to article

Fontul potrivit pentru CV-ul potrivit

Fontul potrivit pentru CV-ul potrivit
Trebuie sa iubesti Microsoft Word-ul.

E atat de... standard! Poti sa deschizi un document, incepi sa scrii si...voila!

Folosesti deja Times New Roman fara sa faci vreun efort!

Problema cu fonturile standard e ca, folosindu-le, vei obtine un CV standard...

Esti un candidat standard?

Sper ca nu! De aceea, trebuie sa acorzi mare atentie fontului folosit in scrierea CV-ului. Cei care vor dori sa te angajeze isi vor face imediat o impresie despre trecutul tau, bazata doar pe stilul ales de tine.

Iti recomand sa cercetezi la industria pentru care vrei sa lucrezi si personalitatea angajatorului, inainte de a alege un font anume sau inainte de a ceda in fata clasicului Times New Roman.

De exemplu, industriile conservatoare dicteaza folosirea unui font ordonat, in timp ce industriile bazate pe tehnologii apreciaza fonturile cu litere rotunde. Ramurile creative ale economiei folosesc fonturi elegante, inovative (cel putin pentru titluri).

Fontul potrivit pentru CV-ul potrivit

Criterii pentru alegerea fontului

Exista 2 mari criterii pe care trebuie sa le respecti cabd alegi fontul CV-ului:

Alegerea facuta trebuie sa poate fi citita pe orice ecran de computer si in orice program de citire word;

Marimea fontului si spatierea difera mult, ceea ce inseamna ca daca te razgandesti in privinta tipului de font va trebui sa faci mai multe schimbari in CV.

Recomandari in functie de job-ul dorit

Contabilitate: Arial 10;
Tehnologie informationala: Arial 10 sau Tahoma 10;
Vanzari: Garamond 11.5
Vanzari tehnice: Tahoma 10 cu titluri Arial Narow 11;

Orice alegere ai face, tine minte ca rezultatul sa fie vizibil si descifrabil.

Personal, eu cred ca Palatino arata prea sters, Georgia e prea greu pentru continut (dar bun pentru titluri), Century Gothic e prea larg, Calibri e fantastic (dar nu e convertibil in prea multe aplicatii), iar Franklin Gothic Book e prea ingust, si e greu descifrabil.

Nu-ti fie frica sa folosesti fonturi diferite pentru titluri.

Inca un tip: Garamond nu are o vizibilitate prea buna in forma italica, dar Book Antiqua italic se citeste bine si iti confera stil.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: