Skip to article

Grafologia: ce spune scrisul despre tine? (I)

Unii cred, altii nu. Cert e insa ca foarte multe companii recunosc ca recurg in procesele de recrutare la teste grafologice.

Grafologia este stiinta care se ocupa cu deducerea caracteristicilor psihologice ale unui individ pe baza observarii scrisului de mana.

Forma literelor, locul textului in pagina, presiunea scrisului sunt doar cateva semne ce tradeaza personalitatea candidatului la job.

Scrisul mare

Un scris mare reprezinta nevoia de afirmare, o exteriorizare amplificata, nevoia de a ocupa mai mult spatiu. Esti entuziast, impunator, orgolios, te crezi superior fata de oricine. Esti motivat sa ajungi sus, dar din pacate, celor din jurul tau le lasi cam putin oxigen si s-ar putea sa-i sufoci.

Scrisul mic

Iti place sa observi mai mult decat sa treci la actiune, nu esti obsedat de propria persoana, esti o persoana ganditoare. Fie te subevaluezi, fie ai un caracter profund intelectual, care te impinge spre concentrare si observatie.

Forma rotunjita a literelor

Forma scrisului este partea pe care o constientizam cel mai mult. Ea este direct legata de experientele noastre de viata anterioare, este o masura a originalitatii si a spiritului de independenta al persoanei.

In acest caz, scrisul rotunjit reflecta o persoana profund afectiva. Aceasta este de altfel o forma foarte feminina, sinonima cu sarmul, seductia, tandretea, generozitatea, caldura.

Scrisul ghirlanda

Scrisul de tip ghirlanda (sarpe), care se caracterizeaza prin literele "m" si "n" desenate in forma de "u" tradeaza un efort de scriere putin important, o usurinta si o suplete a gestului. Sunt persoane receptive, care asculta si se adapteaza bine oricarei situatii.

Continuitatea scrisului

Sunt persoane care leaga foarte bine literele si chiar cuvintele intre ele. Aceasta legare este cheia personalitatii lor, caci le tradeaza nevoia de a intretine legaturi cu ceilalti sau nevoia de a lega lucrurile intre ele.

Caligrafia

Scrisul caligrafic este cel pe care l-am invatat la scoala. Cei care au inca un scris caligrafic si la varsta adulta denota lipsa de personalitate, supunere fata de reguli, fata de principiile stabilite.

Citeste si partea a II-a a articolului!

Grafologia: ce spune scrisul despre tine? (I)

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE