Impas in cariera? Cum poti gasi solutia potrivita

Impas in cariera? Cum poti gasi solutia potrivita
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
01 Sep 2022, 15:10
  update
Actualizat
01 Sep 2022, ora: 15:12
  photo_cameraJustin Luebke - Unsplash    
Ești într-un moment delicat în cariera ta? Nu-ți mai place ceea ce faci? Ai un impas și nu știi ce să faci? Descoperă în acest articol câteva sfaturi pentru a găsi soluția potrivită pentru tine, în cariera ta.

Discută cu un consilier vocațional

Dacă ai nevoie de îndrumare, poți discuta cu un consilier vocațional. Acesta te poate ajuta să îți dai seama ce ți se potrivește, ce cariere să urmezi, dar și cum să te pregătești pentru diferite joburi. Poți urma aceste sfaturi despre ce este un consilier vocațional și cum te poate ajuta.

Crește-ți rețeaua de contacte, înainte să ai nevoie de ea

Pe cine cunoști este mai important decât ceea ce cunoști pentru progresul în carieră. Nu aștepta până când te simți blocat în carieră pentru a începe să îți extinzi rețeaua. Fă-o acum.

Adam Grant, autorul cărții „A da și a lua”, spune că ai cu 58% mai multe șanse să obții un nou loc de muncă din cauza legăturilor tale slabe decât prin cele puternice. Legăturile tale puternice sunt cele din cercul tău imediat cu care interacționezi des. Legăturile tale slabe sunt prietenii prietenilor tăi. Ei se deplasează în cercuri diferite pentru tine, cunosc oameni diferiți, fac conexiuni diferite și sunt mai probabil să te prezinte unor oportunități noi și diferite.

Lucrează la brandul tău personal

Jeff Bezos definește un brand personal ca fiind „ceea ce spun oamenii despre tine când nu ești în cameră”. Oricum, oamenii vor vorbi despre tine atunci când nu ești în cameră, așa că ai putea la fel de bine să fii deliberat cu privire la ceea ce ai vrea ca oamenii să spună.

Brandul tău personal nu înseamnă să te prefaci că ești ceva ce nu ești. Asta te poate face să te simți blocat în carieră. Este într-adevăr despre a fi cel mai bun „tu adevărat”. Este vorba despre a-ți deține punctele forte și de a fi bine intenționat în ceea ce privește modul în care vrei să fii perceput de ceilalți.

Ieși din zona ta de confort

Zona ta de confort este locul tău sigur. Pentru ca orice schimbare să aibă loc, trebuie să ieși din zona ta de confort. De fapt, este mult mai ușor să nu schimbi nimic și să continui să te plângi despre modul în care ești blocat și nefericit în cariera ta decât să ieși în afara zonei tale de confort pentru a aborda necunoscutele înfricoșătoare asociate cu schimbarea.

Pentru a evolua la serviciu, începe să faci pași mici în afara zonei de confort. Gândește-te de ce îți este frică și ce te împiedică să faci o schimbare. Apoi, abordează asta în pași mici.

De exemplu, dacă știi că pentru a te muta la jobul pe care îl dorești, va trebui să vorbești mai mult în public, dar vorbirea în public te îngrozește atât de mult, încât te oprește să mergi la locul de muncă, începe puțin pentru a-ți construi încrederea. Poți vorbi mai mult în întâlnirile de echipă, apoi poți construi încet de acolo.

Indiferent ce îți dorești pentru tine și viitorul tău, este important să investești în tine și să ai grijă să devii mai bun în fiecare zi.

Recomandari