Skip to article

Interviul de angajare: 7 intrebari pe care sa le adresezi

Interviul de angajare: 7 intrebari pe care sa le adresezi
Interviul de angajare poate fi o experienta coplesitoare pentru candidati, mai ales atunci cand acestia se concentreaza mai mult pe impresionarea potentialului angajator, in detrimentul bunastarii lor la viitorul loc de munca. Pretuieste-ti viata profesionala si asigura-te ca si tu iti doresti sa devii o parte a echipei, prin cateva intrebari de baza pe care sa le adresezi la finalul discutiei cu intervievatorul.

Interactivitatea in timpul interviului de angajare este ingredientul-cheie al unei colaborari eficiente in profesie. Fa abstractie de stresul acumulat in cadrul evaluarii facute de persoana din fata ta si transforma-te si tu in personajul care adreseaza intrebari, deci cugeta asupra deciziei de a accepta angajarea.

1. Viitorul companiei

Specialistii in Resurse Umane sustin ca majoritatea companiilor manifesta interes fata de candidatii care par interesati de evolutia firmei. Intreaba intervievatorul despre cultura organizationala a institutiei, despre scopurile sale si planurile de crestere pe termen lung. In acest mod, vei capata eligibilitate in calitate de angajat stabil, dornic sa evolueze odata cu bunastarea companiei in care lucreaza.

2. Statutul fata de competitie

O alta intrebare inspirata se poate referi la statutul firmei in raport cu principalii sai competitori. Care este pozitia acesteia pe piata si cum ai putea sa participi la succesul firmei angajatoare, tinand cont de strategia generala a echipei in care urmeaza sa iti desfasori activitatea?

3. Locul liber ocupat

La fel de important este sa iti manifesti curiozitatea fata de persoana care a parasit postul scos la concurs. Raspunsul iti va oferi indicii pretioase despre modul de avansare in companie, mobilitatea personalului si sansele tale de a beneficia de un serviciu stabil.

4. Competente principale

Care sunt cele mai importante competente si abilitati pentru pozitia aceasta? Iata o intrebare excelenta pentru a-ti da seama daca esti persoana potrivita la locul potrivit. In acest mod, cunosti de la inceput provocarile cu care te vei confrunta, iar angajatorul iti poate sesiza din start atitudinea profesionista.

5. Evaluarea performantei

O companie de succes are un sistem bine pus la punct de evaluare a performantei, care asigura promovarea personalului in conditii corecte si clare. Prin aceasta intrebare, poti afla tipul de management utilizat (autoritar, democratic etc) si masura in care angajatii de top sunt recompensati pentru munca lor.

6. Instruirea personalului

Intreaba-ti intervievatorul daca instruirea personalului este o prioritate pentru conducere si in ce mod se desfasoara aceasta. Trainingurile si alte cursuri de perfectionare au devenit unelte de baza in activitatea companiilor de prestigiu, iar daca ele lipsesc, ai toate motivele sa iti pui cateva semne de intrebare!

7. Asteptari imediate

Chiar daca iti poate suna curajos, o intrebare referitoare la asteptarile imediate ale angajatorilor dupa angajarea ta te ajuta sa vizualizezi intocmai modul de lucru si pretentiile care ti se vor emite. Atunci cand stii cum poti convinge superiorii sa te pastreze dupa intervalul de timp "de proba", castigi mult teren in demersul tau de a te afirma in cadrul echipei.

Tu ai adresat intrebari intervievatorului atunci cand ai participat la un interviu de angajare? Care au fost acestea?

Autor: Adelina Dobrin

Articole recomandate

5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,