Interviul de angajare: povesti amuzante din care sa te inspiri

Interviul de angajare: povesti amuzante din care sa te inspiri
  calendar_month        
Interviul de angajare este o proba de foc pentru multi dintre noi, insa si atunci cand rezultatul nu este cel scontat, iau nastere povesti amuzante si educative cu morala de tipul "asa nu". Daca ai senzatia ca ultimele intalniri pentru angajare la care ai participat au fost dezastruoase, afla ca in lume exista cazuri cu adevarat tragicomice.

Capul sus si invata sa ai incredere in tine pentru urmatorul interviu de angajare. Candidatii de pretutindeni traverseaza momente stanjenitoare, unele dificil de imaginat. Inspira-te din urmatoarele povesti amuzante si vei vedea ca tu te descurci, de fapt, excelent in aceleasi conditii.

In linii mari, unii aspiranti la statutul de angajati ai unei companii mai raspund la telefon in timpul interviului, invita intervievatorii la o cafea, adorm in sala de asteptare sau uita pentru ce post aplica.

1. Gafe vestimentare

Uneori, eforturile de a arata impecabil se concretizeaza in gafe vestimentare de proportii. Managerii unor companii de succes din SUA au povestit cateva din intamplarile amuzante in care canditatii au cazut in ridicol din pricina hainelor.

O tanara doamna atacata de alergii intr-o primavara a stranutat atat de tare, incat i-au sarit nasturii de la fusta-creion direct in genunchii examinatorului. Un domn a uitat sa se incalte cu sosete asortate costumului si si-a colorat gleznele cu marker negru.

O alta tanara dornica de un job si-a leganat piciorul atat de agresiv, incat i-a sarit pantoful in poala managerului companiei la care a aplicat. "Inculpata" s-a prefacut ca nimic nu s-a intamplat si si-a recuperat accesoriul la sfarsitul interviului, fara sa schiteze nicio emotie.

2. Confortul de acasa

Alti candidati pentru un loc de munca in tara tuturor posibilitatilor au gasit confortul de acasa chiar in incinta companiei la care visau sa se angajeze. O candidata infometata a decis sa isi savureze pranzul in sala de asteptare (sperand ca va fi chemata abia dupa desert in sala interviului) si a solicitat o amanare de un sfert de ora pana la finalizarea mesei.

Un alt candidat si-a scos sosetele in timpul discutiei cu potentialul angajator pe motiv ca "ii este foarte cald", le-a asezat senin pe birou si a continuat sa se descrie in cele mai flatante epitete. Ba mai mult, a existat un caz extrem in care un tanar nonconformist a inceput sa isi taie unghiile la jumatatea interviului, "ca tot avea mainile libere".

O alta situatie speciala s-a petrecut cand o proaspata absolventa in domeniul finantelor l-a rugat pe intervievator sa paraseasca sala cateva minute, pana aceasta isi incheie conversatia telefonica privata.

3. Emotiile devastatoare

Emotiile sunt impedimentul principal al unui interviu de angajare de succes. Catodata, insa, trairile extreme dau nastere unor scenarii devastatoare. De pilda, un tanar intervievat intr-un birou mai putin incapator s-a lasat atat de mult pe spate cu scaunul, incercand sa isi adune gandurile, incat a lovit raftul cu dosare si carti din spatele sau si s-a trezit ingropat intre acestea.

Un alt candidat emotiv a intrat fulgerator in birou si, incercand sa verbalizeze un salut, si-a scuipat guma de mestecat direct in fata intervievatorului.

4. Sinceritate excesiva

Cand un candidat a fost intrebat despre cea mai mare realizare a sa, acesta a adus in discutie romanul pe care il scrie. Rugat sa se refere la o performanta obtinuta la serviciu, viitorul respins a replicat cu seninatate ca "a scris romanul in timpul programului, deci se aplica".Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Managerul de proiect
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right