Skip to article

Minciuni rusinoase ale candidatilor la joburi

Minciuni rusinoase ale candidatilor la joburi
La o parte Pinochio. Un studiu recent realizat sugereaza ca mai mult de 30 % dintre candidatii la un job mint sau exagereaza in CV-ul lor. Unii experti pretind ca numarul acestora ar depasi chiar 50 de procente.

Specialistii din recrutarea sunt de parere ca minciuna nu face bine nimanui si ca majoritatea mincinosilor vor fi prinsi in cele din urma. "Motivul pentru care angajatorii devin atat de enervati pe candidatul mincinos , nu este faptul ca acesta minte", spune Elizabeth Lions, autoarea cartii "Recession Proof Yourself". "Este vorba de ceva mult mai profund si anume problemele de caracter".

Unii mincinosi sunt mai mari decat altii, iar in lista de mai jos va prezentam cinci dintre cazurile cele mai exagerate de minciuni. Niciunul nu a obtinut jobul.

Calugarita mincinoasa

Cand Renata Raffert a decis sa intrebe un fost angajator al unei noi angajate care se purta ciudat, a descoperit ceva. Noul angajat nu era nici o fosta calugarita si nici director executiv de IT la IBM-ul din China, cum pretindea aceasta.

Cand Rafferty a confruntat-o, femeia a declarat ca se afla in programul de protectie al martorilor.

Problema notelor

Multi dintre candidati mint in legatura cu notele din facultate. Revi Goldwasser, fondatorul Wall Street Personnel, a avut un candidat la interviu care a dus aceasta minciuna la extreme. Goldwasser a cerut o diploma pentru verificare. "Mi-a trimis o poza de la absolvirea facultatii, care era de fapt o poza de la absolvirea liceului si o diploma. Toate erau false".

Plagiatura nesimtita

Angela Sinickas a intervievat o femeie pentru un post de consultant de comunicare. In timpul interviului, candidata i-a aratat acesteia un manual pe care pretindea ca l-a scris si la desenat singura. "Era o copie mizerabila a unui manual castigator de premii, pe care chiar eu il realizasem. Cand am scos in liniste manualul meu original, aceasta s-a albit la fata si a spus, "Banuiesc ca nu voi obtine acest job".

Cu capul in nori

Jake Robertson de la Primerica Financial Services, s-a intalnit cu un candidat pentru a discuta despre o colaborare. "Acesta a aparut imbracat intr-un costum de pilot si a asezat tacticos cascheta pe birou". Impresionant la inceput, dar s-a dovedit ca omul a fost concediat din pilotaj cu 15 ani in urma. "Si acesta a fost doar inceputul unei intregi serii de minciuni si comportament ciudat. Ultima data cand am auzit de el, zacea in inchisoare", spunea Robertson.

Minciuni salariale

Un candidat i-a spui lui Lauren Moreau, de la Treeline Inc., ca salariul sau pe anul anterior a fost de circa 400,000 de dolari. Dupa ce noul angajator s-a interesat, a aflat ca aceasta a avut doar 80,000 de dolari incasari. Cand a fost intrebata, "femeia a sustinut ca restul de 320,000 i-a obtinut fara contract".

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un