Skip to article

Motive neortodoxe de refuz

Motive neortodoxe de refuz
Neasteptat dar cat se poate de adevarat.

De obicei cand te prezinti la un interviu te astepti ca intalnirea cu recruterul sa fie primul pas decisiv, contand pe faptul ca acesta are capacitate de decizie, capacitate analitica si fler.

Dintre recruteri, unii sunt chiar foarte amuzanti, altii derutanti si altii pur si simplu nepotriviti cu activitatea pe care o presteaza.
In general am increderea ca in cele 2 cazuri posibile, de acceptare sau respingere la un interviu, motivele sunt justificate. Ca te accepta, poti sa intelegi, ca te refuza, ai vrea sa stii de ce.
Acum lucrez la o lista cu cele mai neobisnuite motivatii de refuz, neasteptate si ciudate si nu pot sa ma abtin nu sa redau macar cateva.

O sa fiti surprinsi de cat de neasteptat de importanta este potrivirea zodiacala. In job description m-as gandi sa sugerez ca pe langa data de nastere sa fie trecut explicit ascendentul si semnul zodiacal...
Iata de ce:
Cunosc persoane care s-au prezentat cu minim 90% sansa de reusita la interviu, dar care nu au fost acceptate - motivul: zodia. Da. Ati auzit bine: am aflat ca angajatorul nu dorea decat de exemplu zodia berbec sau fecioara. E si asta un criteriu de selectie??!!! Ei bine, da.

Altul, cel mai neasteptat, a fost respingerea unei persoane extrem de capabila, cu experienta si CV elocvent, din cauza faptului... tineti-va bine: prea blond pentru postul respectiv...
Normal, am adus si eu un contraargument in stilul justificarii angajatorului, m-am gandit sa-l vopsim un pic, daca conteaza atat de mult pigmentul.

Nu spun cu rautate, dar este atat de trist sa constati ca subiectivismul unora si altora depaseste partea pofesionala.
Acestea sunt doar cateva pretexte de refuz, care pe cat de amuzante sunt, pe atat sunt de reale.
E tare caraghios ca nu vorbim de abilitati profesionale, de caracteristici personale, de un aspect decent, ci vorbim de niste evaluari si decizii care nu au nici o legatura cu acestea.

In concluzie, cand ne prezentam la interviu, trebuie sa lasam tracul la usa, trebuie sa ne inarmam cu motivatie, calm si conduita, pentru ca dupa cum se vede chiar si cei care ne angajeaza nu sunt mereu perfecti. Si ei sunt cu toane, cu bune si rele, iar refuzul lor poate fi si justificat corect, dar, in 30% din cazuri poate consta in niste motivatii incredibile... si crede-ma in acest caz, tu, ca si candidat nu ai nici o vina.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul