Skip to article

Negocierea salariului dupa o oferta de job

Negocierea salariului dupa o oferta de job
Negocierea salariului este o parte importanta in procesul de angajare. In momentul in care ai primit o propunere de job, cu siguranta angajatorul isi doreste foarte mult sa te aiba in echipa sa. In aceasta situatie este absolut firesc sa ceri atat cat ti se cuvine. Nu lasa acest aspect sa iti scape printre degete in ideea ca daca ti-au facut propunerea de job,iti vor da scu siguranta si un salariu foarte mare.

Iata ce anume ai de facut pentru a negocia cat mai bine salariul si pentru ca la final de luna portofelul tau sa fie plin pe masura pregatirii tale, dar si a beneficiilor pe care le aduci companiei.

1. Nu dezvalui fostul sau actualul salariu

Daca in prezent lucrezi la o companie si ai primit o noua propunere de angajare, fara indoiala in momentul discutiilro vei fi intrebata de salariul pe care il primesti. Incearca sa eviti sa spui acest lucru si sa te ascunzi in spatele contractului de confidentialitate. Daca totusi posibilul angajator insista ai doua variante: iti mentii pozitia ferma sau ii spui acestuia o cifra rotunda. Cu siguranta acesta iti va oferi o suma mai mare decat suma pe care o mentionezi. Altfel este recomandat sa refuzi ofera. Este foarte probabil sa se razgandeasca si sa fie dispus sa iti ofere mai mult.

2. Incearca sa plusezi

Daca angajatorul aduce in discutie o anumita suma, ar fi bine sa plusezi si sa mai adaugi inca putin la salariul respectiv. Nu neaparat pentru bani, ci pentru a-si demonstra acestuia ca esti un angajat valoros si ca tu esti constienta de acest lucru. In situatia in care vezi ca acesta ezita, spune-i ca nu este necesar sa iti dea raspunsul pe loc si ca astepti un raspuns de la el in perioada urmatoare. Spune-i ca nu ai vrea sa pleci de la un loc de munca actual, cu care esti obisnuita, pentru un job la care esti platita la fel sau cu foarte putin in plus. Daca este cazul, argumenteaza-ti teoria si spune-i ca la locul actual de munca beneficienzi d o serie de avantaje banoase, bonusuri, vacante etc., ca locatia actuala este mult mai apropiata etc. Provoaca-l pe angajator sa te stimuleze cu bani mai multi pentru a renunta la fostul loc de munca in favoarea sa.

3. Argumenteaza motivele pentru care meriti mai multi bani

In situatia in care angajatorul nu pricepe de ce meriti mai multi bani, vorbeste-i despre atuurile tale, despre diplomele si pregatirea pe care o ai, dar si despre cunostintele asimilate in ultima perioada. Tototdata, vorbeste-i si despre faptul ca oricum se apropie marirea de salariu la actualul loc de munca si ca nu ai avea deloc de castigat. Roaga-l sa se puna in situatia ta si sa incerce sa realizeze faptul ca nu poti renunta.

4. Compara beneficiile oferite de cele doua companii

Spune-i angajatorului despre beneficiile de care te bucuri la actualul loc de munca si mentioneaza-i ca ca salariul pe care ti-l ofera el nu acopera sub nicio forma toate aceste avantaje. Vorbeste-i despre toate lucrurile de care beneficiezi dincolo de slariul actual si despre cat de mult ti-ar lipsi acele lucruri. Ai grija insa la modul prin car expui problema - nu vrei ca aceasta persoana sa considere ca esti interesata doar de beneficiile materiale.

Autor: Corina Petrea

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: