Skip to article

Numele de casatorie: problematic in cariera?

Numele de casatorie: problematic in cariera?
Un nou studiu sugereaza ca femeile care iau numele sotului dupa casatorie sunt percepute ca fiind mai putin competente si sunt platite mai putin la la locul de munca.

Dupa ce ca numele de casatorie a inceput sa fie din ce in ce mai mult o problema de orgoliu pentru tinerii casatoriti, acum exista dezbateri pe aceasta tema si din punct de vedere profesional.

Dar cum afecteaza alegerea numelui de casatorie carierele femeilor?

Potrivit unui studiu recent realizat de sociologii de la Universitatea Tillburg din Olanda, femeile care au luat numele sotului dupa casatorie sunt percepute ca fiind "mai dragastoase, mai dependente, mai putin inteligente, mai emotionale si mai putin competente" decat cele care si-au pastrat numele de fete.

Asta nu e totul: se pare ca schimbarea numelui dupa casatorie atrage dupa sine si o mai mare dificultate la angajare.

Astfel, intr-o alta parte a studiului olandez, subiectilor li s-a cerut sa analizeze sansele si salariul unei femei candidata la o pozitie de HR manager, pe baza adresei sale de e-mail.

Cand li s-a dat informatia ca femeia a luat numele partenerului sau dupa casatorie, subiectii au considerat ca femeia are sanse mici sa fie angajata si i-au oferit un salariu de 861 euro, fata de 1140 euro, cat i-au dat candidatei ce si-a pastrat numele de fata.

Aceste rezultate sugereaza ca femeile de cariera ar trebui sa ia in considerare influenta schimbarii numelui asupra brandului personal, mai ales daca se afla in Olanda!

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un