Skip to article

Patru motive pentru care nu esti angajata

Patru motive pentru care nu esti angajata
Ai trimis CV dupa CV, sau poate ai mers la numeroase interviuri. Dar pana in acest moment nu ai primit nicio oferta de munca.

De ce? Potrivit expertilor de cariera, exista cateva greseli comune pe care candidatii le comit de fiecare data, de obicei inconstient, astfel incat sunt refuzati. Mai jos am realizat o lista cu patru dintre aceste greseli.

1.Nu te pregatesti pentru interviu, sau te pregatesti putin

"Intr-o piata competitiva, nu-ti poti permite greseli mari", spune Roy Cohen, expert de cariera si autor al cartii "The Wall Street Professional`s Survival Guide". "Asta inseamna o documentare serioasa in privinta companiei, postului si al industriei, plus informatii de baza. De asemenea trebuie sa ai raspuns si la intrebari de genul "de ce vrei acest post?", "ce te face candidatul perfect?" sau "cum va beneficia compania?". Ideea e sa fii mai destept si mai bine pregatit decat restul candidatilor, chiar daca esti in competitie cu persoane mai experimentate".

2.Nu urmaresti sau nu intelegi ce ti se spune exact

"Diavolul este in detalii", spune Cohen. "Daca angajatorul are pe lista doi candidati la fel de calificati, cine primeste oferta? Candidatul care merge ca la carte intr-un interviu. Acesta pare recunsocator pentru ocazia de a fi intervievat, este constient de problemele si provocarile companiei si intervievatorului si stie cum sa le gestioneze".

Anne Angerman, consilier de cariera si presedinta Career Matter, recomanda trimiterea unui e-mail de multumire imediat dupa interviu.

3.Nu pari increzatoare

Decat sa pari nervoasa si nesigura de tine, mai bine arati entuziasm si incredere. "Pregateste interviul cu un prieten sau inregistreaza-te inainte", spune Angerman. "Repeta raspunsurile concise, zambetul si argumentarile scurte. Trebuie sa pari entuziasta si increzatoare in propriile forte. Memoreaza cateva povesti, despre vremurile cand ai facut os chimbare in companie. Vorbeste despre o idee pe care ai vrea sa o implementezi pe o anumita pozitie".

4.Faci prea multe supozitii

Unii candidati sunt siguri ca vor obtine jobul, doar pentru faptul ca interviul a mers bine, spune Cohen. Altii presupun ca nu au nicio sansa pentru ca a trecut un anumit numar de zile sau saptamani. In loc sa faceti supozitii despre proces, "ar trebui sa monitorizati fiecare pas din proces, de la contractul initial pana la oferta. In orice moment se poate rupe. Cand iti iei ochii de pe minge, pierzi posibilitatea de a interveni rapid si obiectiv. Iar daca nu ai fost contactata inapoi, fa tot ce poti pentru a ramane in legatura".

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un