Skip to article

Secrete pentru un CV excelent

Secrete pentru un CV excelent
Pe piata locurilor de munca, unde se invart sute de aplicanti pe un singur post, trebuie sa gasesti o cale prin care sa iesi in evidenta fata de restul candidatilor. Una dintre cele mai importante metode este redactarea unui CV perfect.

Existe foarte multe lucruri simple pe care le poti face, ca CV-ul tau sa te reprezinte intocmai. Va prezentam mai jos sapte dintre secrete.

1.Sinceritatea

Exista ceva mai jenant decat o situatie in care trebuie sa-i explici potentialului angajator de ce ai mintit in CV? Evita o astfel de umilinta spunand adevarul. Chiar daca esti tentata sa infloresti putin experienta pe care o ai sau alte lucruri legate de job, rezista. Adevarul este intotdeauna cea mai buna optiune, iar in ziua de astazi, prin usurinta cu care se afla informatiile si o mica minciuna are sanse mari sa fie descoperita.

2.Nu exagera cu design-ul CV-ului

Un CV, la fel ca si alte documente, trebuie sa fie simplu si elegant. Nu incerca sa-l elaborezi prea mult grafic si nu il extinde pe mai multe pagini. Recomandam ca CV-ul sa aibe maxim o pagina. Daca este prea evident, va fi aruncat imediat la fundul dosarului cu CV-uri.

3.Corecteaza-l atenta

O singura litera "mancata" poate schimba intelesul cuvantului si diferenta va fi enorma. Corecteaza-l bine inainte sa-l trimiti, iar daca este in alta limba, foloseste programele de corectat sau cere ajutorul unui traducator.

4.Puncteaza numai informatii relevante

Daca aplici pentru o pozitie de asistenta, nu este necesar sa amintesti ca ai lucrat la un bar pe perioada verii, anul trecut, sau cursul pe care l-ai facut pentru specializare in prepararea tortului. Pe de alta parte, poti adauga aceste informatii daca aplici pentru un job in industria medicala sau culinara.

5.Timpul in care nu ai fost angajata

Fiecare candidat trebuie sa aibe in minte raspunsuri pentru "lipsurile" din CV - o perioada de timp in care nu ai fost angajata, ai lucrat ca freelancer, sau ai fost studenta. Daca exista astfel de "timpi morti", spune adevarul, mai ales daca a fost vorba de o sarcina de exemplu.

6.Foloseste propozitii intregi sau puncte, nu pe amandoua

Am tot citit CV-uri in ultima vreme si am observat ca oamenii nu se pot decide daca vor sa foloseasca propozitii intregi sau puncte la inceput. Nu le folosi pe ambele. Alege una dintre metode si ramai cu ea pana la sfarsitul CV-ului.

7.Informatii de contact

Poate suna cam ciudat, insa am vazut foarte multe CV-uri care nu au incluse informatii de contact, ci doar o adresa de mail si cateva care nu aveau niciun fel de informatie. Este necesar sa-ti notezi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un