Skip to article

Semne ca interviul a mers bine

Semne ca interviul a mers bine
Sunt foarte multi candidati care ies din sala de interviu foarte confuzi. Acest lucru este cauzat de faptul ca nu isi pot da seama daca interviul a mers bine si daca ar trebui sa astepte sa fie sunati pentru a li se oferi postul sau daca ar trebui sa caute mai departe.

Chiar daca este foarte greu sa citesti limbajul corpului angajatorului sau nu ti-ai dat seama dupa firul discutiei daca ai sanse sa te accepte, sunt totusi cateva semne care iti indica faptul ca interviul a mers bine.


Angajatorul a parut interesat

Daca angatatorul a ascultat cu atentie tot ce ai avut de spus, daca te-a indemnat sa ii pui intrebari referitoare la orice tine de job si te-a rugat sa ii raspunzi la cat mai multe intrebari despre tine si pregatirea ta, este foarte posibil sa ai sanse mari de angajare.

Interviul dureaza mai mult decat este programat

In mod normal, interviurile dureaza intre 15 si 30 de minute. In cazul in care angajatorul te-a lasat sa pleci inca din primele 10 minute, este mai mult decat evident ca nu erai ceea ce cauta pentru postul respectiv. Daca totusi interviul a durat atat cat trebuia sau chiar mai mult, trebuie sa stii ca angajatorul te-a placut.

Esti prezentat colegilor

In cazul in care la finalul interviului, angajatorul decide sa te prezinte celorlalti angajati, inseamna ca interviul a mers struna si ca in curand vei lucra in aceeasi echipa cu acestia.

Totusi, aceasta situatie este valabila doar atunci cand te duce in biroul respectiv, si nu atunci cand din intamplare apare o alta persoana si te prezinta, din politete, ca fiind "persoana care doreste jobul X".

Este interesat de disponibilitatee ta

Daca angajatorul intreaba cand ai putea sa incepi sa lucrezi, este cu siguranta un lucru bun. De fapt, este probabil cel mai clar semn ca te vrea in echipa lui si te vrea cat mai repede.

Te intreaba despre asteptarile salariale

Discutia despre bani, la un interviu, poate fi dificila, insa atunci cand angajatorul este cel care are initiativa discutiei, este cazul sa te bucuri. Inseamna ca ar vrea sa lucrezi cu el, dar in acelasi timp vrea sa stie daca iti poate satisface nevoile financiare.

Doreste sa stabiliti urmatorul interviu

La anumite joburi, este necesar sa vii la un interviu preliminar, dupa care la un altul. La cea de-a doua intalnite este posibil sa te intalnesti cu o alta persoana sau sa dai anumite teste de personalitate/inteligenta.

Este entuziasmat

In general angajatorii incearca sa nu para prea bucurosi sau entuziasmati atunci cand gasesc un concurent ideal la jobul oferit. Mai exista insa si situatii in care angajatorului i-a placut foarte mult de tine si iti arata acest lucru fara prea multe rezerve. In aceasta situatie, raspunde-i cu aceeasi moneda pentru a-i arata ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Cere referinte

Este posibil ca inainte de a lua decizia finala, angajatorul sa iti ceara cateva referinte pentru a se convinge ca esti la fel de bun pe cat crede el. Astfel, in cel mai scurt timp te va suna pentru a te informa ca jobul este al tau.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista