Skip to article

Sparge codul Job Description-urilor!

Sparge codul Job Description-urilor!
Job description-urile sunt adesea scrise intr-un limbaj codificat, voalat, ce necesita analiza din partea unui ochi experimentat. Exista unele cuvinte-cheie, precum "oportunitati de avansare" sau "flexibilitatea programului" care trebuie sa te duca cu gandul la mediul de lucru pe care il vei gasi in acea companie. Iata cateva dintre cele mai comune expresii folosite in descrierile job-urilor si cum sa decodezi mesajele ascunse in ele!

"Oportunitati de avansare in cadrul companiei"

Fraza aceasta este favorita companiilor mici, in curs de dezvoltare, cu vise mari si bugete mici. Ceea ce ei evita sa spuna este ca se asteapta sa lucrezi pe salariul minim in schimbul "oportunitatii" de a munci in weekend-uri si de a primi o prima pe an. Inainte sa fii vrajita de o fraza ca aceasta, ai face bine sa te asiguri ca te vezi lucrand pe termen lung in acea companie, caci oportunitatile de dezvoltare nu-ti sunt de niciun folos daca pleci din firma peste cateva luni.

"Flexibilitatea programului"

Si acesta este un slogan favorit al companiilor de-abia nascute. Flexibilitatea programului poate insemna uneori sa stai noptile pentru a termina nu stiu ce proiect sau de cateva ori pe luna sa vii mai devreme la job pentru a te pregati de sedinta. Situatiile variaza, dar in general cei care precizeaza flexibilitate in job description nu se refera la flexibilitate pentru programul tau, ci pentru nevoile lor. Cu alte cuvinte, cand te striga, tu sa sari!

"Abilitatea de a identifica si rezolva problemele"

Traducere: "Compania este disfunctionala si ne asteptam s-o repari tu." Unor oameni chiar le plac provocarile si acest job este chiar pentru ei. Daca faci parte dintre ei si adori sa analizezi probleme si sa oferi solutii, inseamna ca jobul de consultant ti se potriveste perfect.

"Capacitatea de a lucra independent"

Multor oameni le place sa aiba un pic de autonomie pentru a-si face munca fara ca cineva sa le sufle in ceafa tot timpul. Insa uneori aceasta fraza inseamna ca exista o lipsa de leadership coeziv, asadar persoana care va fi angajata va trebui sa lucreze fara sa fie indrumata de cineva. Unii oameni vad in asta o binecuvantare, altii sunt frustrati. Cand mergi la interviu cu viitorul tau sef, incearca sa-ti dai seama daca are responsabilitati de zi cu zi, caci daca nu va trebui sa te descuci singura.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un