Skip to article

Stii sa scrii o scrisoare de intentie de succes?

CV-ul este cel care insoteste scrisoarea de intentie, si nu invers - iata o noua abordare in cautarea unui job care ar trebui sa te convinga de importanta acestui document. Tine cont de urmatoarele sugestii cand scrii orice scrisoare de intentie si fii sigura ca esti selectata pentru interviu.

1. Eterna intrebare - de ce?
Scrisoarea de intentie trebuie sa raspunda la intrebarile din mintea angajatorului, iar prima este "de ce te-as angaja pe tine?". Motiveaza de ce esti cea mai potrivita pentru job - contureaza-ti o imagine cu puncte tari, realizari, experienta si entuziasm.

2. Prezinta-ti aptitudinile necesare jobului
Ghideaza-te dupa cerintele din anunt sau dupa fisa postului si subliniaza acele aptitudini care te fac potrivita pentru job.

3. Exemple edificatoare
Scrisoarea de intentie este instrumentul prin care te promovezi, asa ca nu ezita sa iti prezinti realizarile ilustrative pentru activitatea pe care doresti sa o faci pe viitor.

4. Un altfel de... portret
Scrie o fraza despre educatia si experienta ta la locul de munca. Pomeneste implicarea in diverse proiecte daca nu ai mai lucrat pana acum.

5. Personalizeaza orice scrisoare de intentie
Potentialul angajator isi va da seama de interesul tau pentru job daca utilizezi, in continutul scrisorii, elemente caracteristice companiei in care vrei sa lucrezi. Te poti folosi de un model de scrisoare de intentie, dar adapteaza-l la fiecare noua aplicatie.

6. Un prim paragraf cu impact
Felul in care incepi o scrisoare de intentie te diferentiaza de alti candidati care utilizeaza modele standard. Fii altfel si redacteaza primul pragraf al scrisorii exprimandu-ti entuziasmul, aptitudinile si informatiile pe care le stii despre companie. Scrie, spre exemplu: "As fi incantata sa imi pun aptitudinile de vanzare si negociere in slujba companiei dvs., lider de piata in domeniu."
Stii sa scrii o scrisoare de intentie de succes?


7. Referintele, un semn al seriozitatii
Trece in scrisoarea de intentie numele si nr de telefon al unei persoane care te poate recomanda pentru post - fost sef, coleg sau profesor. Candidatura ta va fi apreciata ca fiind una serioasa si demna de luat in seama.

8. Convinge-l de beneficiile pe care le poti aduce companiei
Identifica nevoile companiei si ceea ce poti face tu pentru organizatie in conditiile in care ai obtine jobul. Puncteaza in scrisoarea de intentie cateva beneficii pe care le-ai aduce prin pregatirea, experienta si entuziasmul tau.

9. Excelenta in ortografie!
Citeste si reciteste scrisoarea de intentie, ca sa nu iti scape nicio greseala de ortografie. Roaga o prietena sa te consilieze sau consulta dictionarul atunci cand nu esti sigura.

10. Multumiri si date de contact
In finalul scrisorii de intentie, multumeste angajatorului pentru timpul acordat lecturii si prezinta-ti disponibilitatea pentru un interviu. Nu uita sa iti treci datele de contact - telefon si e-mail personal.

Vezi si modelele de scrisori de intentie pe Myjob.ro

Autor: Oana Voinea, Redactor Specialist Resurse Umane

Sursa: www.myjob.ro

Articole recomandate

Ce trebuie sa stii cand iti cauti un loc de munca. 4 sfaturi ca sa devii o candidata ideala Ce trebuie sa stii cand iti cauti un loc de munca. 4 sfaturi ca sa devii o candidata ideala
Candidatii ideali sunt intotdeauna proactivi. E foarte important sa tii minte aceasta regula atunci cand cauti un loc de munca. Companiile apreciaza candidatii motivati, care stiu sa depuna eforturi pentru a-si atinge scopurile. Trebuie sa stii sa proiectezi aceasta imagine in ochii angajatorului;
De ce a crescut exponential numarul spatiilor de lucru destinate doar femeilor De ce a crescut exponential numarul spatiilor de lucru destinate doar femeilor
In ultimii ani, tot mai multe persoane au renuntat la joburile traditionale, cu program fix, la birou, pe munca remote, de acasa sau din spatii special amenajate pentru freelanceri. Atractivitatea unui job flexibil, care le permite sa nu isi neglijeze nici viata personala, a devenit tot mai mare,
Ce trebuie sa stie o antreprenoare despre promovarea afacerii sale in mediul online Ce trebuie sa stie o antreprenoare despre promovarea afacerii sale in mediul online
Intr-o competitie acerba in mediul online, este nevoie de o strategie bine gandita pentru a te promova, pentru iesi in fata cu brandul si produsele tale. Fie ca ai produse/servicii foarte calitative, sau preturi mai mici fata de competitie, este greu sa te detasezi. Care sunt metodele de promovare
Cadourile, pentru femei de succes Cadourile, pentru femei de succes
Cadourile sunt cel mai simplu si mai frumos mod de a face o femeie sa se simta fericita. Craciunul este sarbatoarea pe care majoritatea femeilor o asteapta cu nerabdare. Stiu ca vor fi rasfatate cu aceasta ocazie atat de familie, cat si de reprezentantii firmei la care lucreaza. Un cos de Craciun
Alege si comanda online produse de birotica si papetarie Zenon! Alege si comanda online produse de birotica si papetarie Zenon!
Avem o experienta foarte bogata pe piata de birotica si papetarie din Romania, iar principalul nostru obiectiv este multumirea clientilor care isi doresc un mediu de lucru bine organizat si modern. Pe Zenon.ro sunteti la un click distanta de produsele de birotrica si papetarie dorite. Plicuri -