Skip to article

Strangerea mainii: esentiala pentru succes

Strangerea mainii: esentiala pentru succes
Orice interviu incepe cu o strangere de mana, care face prima impresie, si se termina tot cu o strangere de mana, pentru impresia finala. Ai grija ca parerea pe care o lasi in urma ta sa fie una pozitiva!

Exista 5 tipuri de strangeri gresite de mana:

Pestele mort: strangerea de mana slaba, fara viata, lipicioasa.
Stransoarea care cere atentie: cand strangerea de mana se mai simte si la patru ore dupa.
Gheara: folosesti doar degetele.
Pompa de apa: miscari exagerate de sus-jos, ca si cum ai pompa apa.
Fobia de microbi: de-abia atingi mana celuilalt, intr-un gest rapid, ca si cum ti-ar fi frica sa nu iei de la el microbi.

Cum ii strangi corect mana cuiva?

O strangere de mana se face de obicei din picioare, din pozitia fata-in-fata. Strangerea de mana se poate face din sezut doar daca si cealalta persoana este asezata.

Daca stai jos, ridica-te cand ti se intinde mana si asaza-te cand cealalta persoana s-a miscat sau te-a invitat sa te asezi.

Iata care sunt pasii pentru o strangere de mana perfecta:

Stai drept in fata celeilalte persoane si apleaca-te usor.
Uita-te in ochii intervievatorului si zambeste in timp ce intinzi mana. Incearca sa eviti a te uita la mana. Mainile stiu cum sa se gaseasca una pe cealalta fara ajutor din partea ochilor.
Palmele trebuie sa aiba contact complet, iar degetele sa stranga ferm (dar sa nu rupa oasele).
Misca usor mana de 3-4 ori, in sus si in jos, cu contact vizual.
Schimbati vorbe de complezenta pana mainile se indeparteaza in mod natural.

Ai grija ca...

Mainile sa fie curate si uscate.
Mainile sa fie catifelate (foloseste crema daca e necesar).
Unghiile sa fie curate si ingrijite.
Sa nu ai inele mari pe degete.
Respiratia sa fie proaspata.
Sa nu mesteci guma.
Sa nu ai mancare intre dinti.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un