Skip to article

Tipuri si strategii de interviuri

Tipuri si strategii de interviuri
Candidatii pentru job-uri sunt sfatuiti sa trimita un CV concret in locurile unde vor sa aplice. Daca scoti in evidenta skillurile si abilitatile cele mai relevante pentru o pozitie anume, s-ar putea sa intri in atentia angajatorului mai repede.

Insa eforturile de adaptare la cerinte nu se termina aici.

Trebuie sa-ti adaptezi si abordarea interviului, in cazul in care esti chemat. Nu toti intervievatorii au acelasi stil sau acelasi nivel de experienta, asa ca fiecare tip trebuie tratat diferit. Mai jos am evidentiat trei tipuri comune de intervievatori, impreuna cu strategiile de care sa te folosesti , pentru cea mai buna impresie.

1.Tipul celui care verifica tot, ca la carte

Acest tip de persoana nu este foarte usor de abordat. Vrea raspunsuri la intrebari predeterminate si le vrea doar pe acelea. Acestia nu pun intrebari secundare si nu vor sa afle mai mult decat intreaba. Sunt orientati pe sistemul lor de a face un interviu si nu deviaza niciodata de la script. Acest tip de consilier va nota foarte mult in carnet, insa nu va face contact vizual aproape deloc.

Strategia: Cand ai de-a face cu un astfel de om, raspunde clar si concis. Nu ocoli subiectul si rezista impulsului de a adauga mai multa informatie. Dezvaluie cele mai importante calitati pe care le ai si lasa-l sa treaca la urmatoarea intrebare. Nu te grabi cu raspunsurile si acorda-i timpul necesar pentru a nota tot ce spui.

2.Tipul celui care face conversatie

Inainte sa-ti puna prima intrebare din interviu, acest tip de manager ar putea sa-ti povesteasca de ce a facut dimineata, de un nou magazin deschis in oras, sau de faptul ca nepotul vecinului sau a facut acelasi liceu cu tine. Intre intrebarile din interviu legate de istoricul carierei tale, acest gen de intervievator s-ar putea sa te intrebe despre planurile de vacanta sau despre emisiunea ta preferata de la TV.

Strategia: Incearca sa urmaresti firul discutiei, cel putin pana la un moment anume. Acest tip de comunicare libera te poate ajuta sa stabilesti o relatie cu angajatorul tau. Plus ca daca vorbesti numai despre afaceri, s-ar putea sa nu-ti iasa intr-o astfel de situatie. Totusi, scopul tau este sa aduci conversatia inapoi pe subiectul interviului. Daca reusesti sa stabilesti o conexiune de acest gen este extraordinar, insa tine minte ca nu aplici pentru postul de cel mai bun prieten al intervievatorului respectiv. Vrei sa fii amintit drept cel mai calificat candidat, nu "un tip de treaba".

3.Tipul celui neinteresat

Acesta s-ar putea sa nu-si aduca aminte de CV-ul tau. El sau ea nu a avut prea mult timp sa-si organizeze gandurile inainte de sedinta. Oricare ar fi motivul, acest tip de manager stie foarte putine despre tine si sunt sanse mari ca intrebarile sale sa fie lipsite de sens.

Strategia: Daca te-ai pregatit bine de interviu, te poate supara ca cealalta persoana nu a facut-o si este neserioasa. Nu te consuma, sau macar nu-ti arata frustrarea. Ce poti sa faci este sa stai atent si sa incerci sa acoperi cat mai mult teren. Fiecare raspuns pe care il dai trebuie sa contina informatii primordiale.Intra in detalii despre trecut, responsabilitati si realizari. Aminteste orice diploma ai obtinut, training de specialitate, sau premiu castigat. Si pentru ca nu ai de unde sa stii cand intalnesti o astfel de persoana, pastreaza cateva copii de CV, pentru fiecare interviu.

Sa poti da maximum la un interviu necesita abilitati extraordinare si circumstante pozitive. Insa unele situatii mai au nevoie si de tactica si intuitie. Daca esti in stare sa-ti citesti rapid intervievatorul si sa-l abordezi ca atare, vei face diferenta.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un