Skip to article

Voluntariatul conteaza la angajare?

Voluntariatul conteaza la angajare?
In Romania, activitatea de voluntariat este privita ca o ocupatie ce ar tine mai mult de timpul liber decat de exercitarea cu profesionalism a unei meserii.

Piata muncii din Europa de Vest sau Statele Unite recunoaste valoarea experientei dobandite prin munca voluntara, de multe ori mai importanta decat un job oarecare, mai ales daca aceasta perioada de voluntariat este efectuata in domeniul in care candidatul respectiv vrea sa profeseze.

La noi insa, prea ocupati sa castige bani in cel mai scurt timp si presati de cheltuielile vietii de zi cu zi, cei mai multi dintre tineri nu isi pun problema ca ar putea lucra "gratis" intr-o institutie sau organizatie.

La nivel de teorie, orice angajator intrebat daca experienta de voluntariat a unui candidat la un post oferit de companie conteaza la o posibila angajare va raspunde: "studentii si tinerii care realizeaza si activitati de voluntariat au sanse cel putin egale la angajare cu cei care au experienta profesionala".

Insa cat de reala la nivel de practica este aceasta afirmatie? Din pacate, multi dintre angajatori au inca o mentalitate invechita si considera activitatea de voluntariat un fel de joaca sau o modalitate de a-ti umple timpul cu ceva.

Nici un angajator nu contesta insa faptul ca experienta de voluntariat ajuta foarte mult la crearea abilitatilor necesare unei viitoare profesii.

Insa de la prezentarea unui CV in care se mentioneaza experienta ca voluntar pana la oferirea unei sanse reale candidatului de a demonstra ce stie cu adevarat sa faca este cale lunga si nu multe persoane reusesc sa ajunga acolo.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un