Vrei sa te angajezi? Afla cum redactezi un CV pentru a-ti mari sansele de succes!

Vrei sa te angajezi? Afla cum redactezi un CV pentru a-ti mari sansele de succes!
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
26 Iul 2022, 18:00
  update
Actualizat
26 Iul 2022, ora: 18:02
     
CV-ul (curriculum vitae) reprezintă o prezentare succintă și personalizată a parcursului tău profesional. Din acest rezumat scris trebuie să reiasă clar educația, calificările, aptitudinile și experiența ta profesională, pentru a convinge angajatorii că reprezinți cea mai bună alegere pentru un anumit post.

Dacă ești în căutare de oferte de job și vrei să-ți mărești șansele de angajare, un CV trebuie să impresioneze, să stârnească interesul angajatorului. Ce trebuie să conțină un CV și care sunt principiile de bază pentru redactarea sa?

Conținutul unui CV

Principalele informații ce trebuie să se regăsească într-un CV sunt:

- Detaliile personale (nume, prenume, localitatea de reședință, numărul de telefon și adresa de e-mail) 
- Experiența profesională (o cronologie inversă a posturilor de muncă în care ai activat și perioada de timp aferentă) 
- Educația (școlile și facultățile absolvite, începând cu cele mai recente) 
- Obiectivele personale și alte informații (atestate obținute, cursuri absolvite, limbi străine cunoscute, permis auto) 

Dacă există pauze în experiența profesională, acestea pot fi explicate, în cazul în care angajatorul te întreabă. Întotdeauna recrutorii vor aprecia sinceritatea și transparența unui candidat. Pe de altă parte, dacă ai lucrat în numeroase domenii, pentru perioade mai scurte de timp, poți include doar posturile care sunt relevante pentru poziția pentru care candidezi.

Toate aceste informații trebuie să ajute persoana care recrutează să-și facă repede o impresie asupra parcursului tău profesional și a competențelor pe care le deții. Pentru redactarea CV-ului există numeroase site-uri pe internet care includ modele variate. Poți astfel crea un CV cu aspect original pentru a fi ulterior trimis sau tipărit.

Care sunt principiile de bază ale unui CV de succes?

CV-ul trebuie să fie adaptat tipului de job pentru care concurezi. Astfel, dacă dorești un post în domeniul HoReCa, nu va fi nevoie să incluzi informații legate de competențe din alte domenii de activitate. CV-ul trebuie să fie simplu, 1-2 pagini, maxim, ușor de parcurs și redactat clar, pentru ca angajatorul să-l parcurgă cu ușurință în câteva secunde.

Firmele ce oferă locuri de munca pun accent în special pe activitățile practice, pe acțiunile de voluntariat, astfel că este benefic să incluzi asemenea informații în CV-ul tău. Poți include câteva trăsături care te definesc, pentru ca angajatorul să te cunoască mai bine din punct de vedere profesional. Include realizările tale, dar și obiectivele proprii și cum poți contribui benefic la îmbunătățirea activității în cadrul noului serviciu.

După ce ai completat toate informațiile relevante despre tine, nu uita să verifici CV-ul cu atenție, pentru a elimina eventualele greșeli de ortografie sau de punctuație. Rezumatul carierei tale profesionale trebuie să reflecte profesionalism și să permită angajatorului să-l parcurgă ușor.

Poți ruga pe cineva să-ți citească CV-ul pentru a te asigura că informația inclusă este clară și lizibilă. CV-ul tău este acum gata să fie tipărit sau trimis în format electronic angajatorilor. Nu uita, simplitatea, onestitatea și claritatea sunt atribute esențiale pentru a avea un CV de succes.

Un CV trebuie să fie în primul rând o reflectare sinceră și corectă a carierei și a realizărilor tale profesionale.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
chiar daca
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
LUMANARE ARTIFICII SET24 DIVERSE CULORI

4 RON   5 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere