Skip to article

10 mituri despre negocierea salariului

10 mituri despre negocierea salariului
Imediat dupa ce ai trecut de interviu si ti se ofera un job, completeaza pachetul si asigura-te ca vei fi platit ca atare. Cele 10 mituri legate de negocierile salariale de mai jos te vor ajuta sa nu te vinzi pe bani putini.

Mitul 1: Nicio aplicatie nu va fi revizuita daca in dreptul salariului nu este trecut nimic

Acest mit este fals. Mai mult, daca ceri in aplicatie o suma prea mica sau prea mare, s-ar putea sa te elimini de unul singur din cursa. Daca esti un aplicant serios si calificat, angajatorii nu-ti vor pune CV-ul inapoi in sertar doar pentru faptul ca nu ai mentionat o suma salariala fixa.


Mitul 2: In lumea angajatorilor, nu se fac exceptii

Fals. Angajatorii pot face exceptii (in privinta salariilor/restrictiilor), daca simt ca anumiti candidati sunt potriviti poentru companie si sunt constienti ca pot refuza oferta impusa de ei daca nu sunt multumiti.

Mitul 3: Angajatorii sunt deranjati de negocierile salariale

Majoritatea intervievatorilor vor aprecia mai mult candidatii care se lupta pentru drepturile si asteptarile lor. Nu este niciun deranj in incercarea de justificare in fata angajatorului, ca meriti mai mult.

Mitul 4: Salarii mici in trecut = salarii mici in viitor

Chiar daca istoria ta salariala nu este prea buna, ii poti arata noului angajator in ce fel ti s-au dezvoltat calitatile si cum ai capatat experienta, fapt care te face mult mai valoros.

Mitul 5: Negociaza intotdeauna pentru cel mai mare salariu

Banii nu sunt cel mai important lucru. Ce spui de beneficii, bonusuri si calitatea viatii? Slujba iti permite sa faci ceea ce vrei si sa ai o viata si dupa ce pleci de la birou?

Mitul 6: Salariul este fix. Nu il poti schimba

Toate salariile sunt negociabile. Chiar daca nu-ti poti mari incasarile materiale, ai putea obtine mai multe beneficii si bonusuri.

Mitul 7: Un salariu de inceput reprezinta doar inceputul

Gresit. Majoritatea maririlor sunt bazate pe un procent din actualul salariu. Asa ca daca nu va negociati de la inceput o suma buna, s-ar putea sa suferiti pentru asta cativa ani.

Mitul 8: Daca nu ceri o marire, ai sanse mai mari sa o capeti

Chiar daca uneori este adevarat, aceasta strategie este cu dus si intors.

Mitul 9: Ar trebui sa accepti prima oferta si sa fii bucuros

In realitate, intotdeauna ar trebui sa negociezi oferta initiala pentru ca aceasta reprezinta doar un punct de plecare. Majoritatea angajatorilor se pregatesc pentru negocieri si ofera mai putin la inceput.

Mitul 10: Accepta oferta finala imediat

Unii angajatori sunt de parere ca altcineva ar putea sa le fure postul daca nu accepta ultima oferta. Nu este adevarat. Ofera raspunsul in cel putin 24 de ore.

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este