Skip to article

10 mituri despre negocierea salariului

10 mituri despre negocierea salariului
Imediat dupa ce ai trecut de interviu si ti se ofera un job, completeaza pachetul si asigura-te ca vei fi platit ca atare. Cele 10 mituri legate de negocierile salariale de mai jos te vor ajuta sa nu te vinzi pe bani putini.

Mitul 1: Nicio aplicatie nu va fi revizuita daca in dreptul salariului nu este trecut nimic

Acest mit este fals. Mai mult, daca ceri in aplicatie o suma prea mica sau prea mare, s-ar putea sa te elimini de unul singur din cursa. Daca esti un aplicant serios si calificat, angajatorii nu-ti vor pune CV-ul inapoi in sertar doar pentru faptul ca nu ai mentionat o suma salariala fixa.


Mitul 2: In lumea angajatorilor, nu se fac exceptii

Fals. Angajatorii pot face exceptii (in privinta salariilor/restrictiilor), daca simt ca anumiti candidati sunt potriviti poentru companie si sunt constienti ca pot refuza oferta impusa de ei daca nu sunt multumiti.

Mitul 3: Angajatorii sunt deranjati de negocierile salariale

Majoritatea intervievatorilor vor aprecia mai mult candidatii care se lupta pentru drepturile si asteptarile lor. Nu este niciun deranj in incercarea de justificare in fata angajatorului, ca meriti mai mult.

Mitul 4: Salarii mici in trecut = salarii mici in viitor

Chiar daca istoria ta salariala nu este prea buna, ii poti arata noului angajator in ce fel ti s-au dezvoltat calitatile si cum ai capatat experienta, fapt care te face mult mai valoros.

Mitul 5: Negociaza intotdeauna pentru cel mai mare salariu

Banii nu sunt cel mai important lucru. Ce spui de beneficii, bonusuri si calitatea viatii? Slujba iti permite sa faci ceea ce vrei si sa ai o viata si dupa ce pleci de la birou?

Mitul 6: Salariul este fix. Nu il poti schimba

Toate salariile sunt negociabile. Chiar daca nu-ti poti mari incasarile materiale, ai putea obtine mai multe beneficii si bonusuri.

Mitul 7: Un salariu de inceput reprezinta doar inceputul

Gresit. Majoritatea maririlor sunt bazate pe un procent din actualul salariu. Asa ca daca nu va negociati de la inceput o suma buna, s-ar putea sa suferiti pentru asta cativa ani.

Mitul 8: Daca nu ceri o marire, ai sanse mai mari sa o capeti

Chiar daca uneori este adevarat, aceasta strategie este cu dus si intors.

Mitul 9: Ar trebui sa accepti prima oferta si sa fii bucuros

In realitate, intotdeauna ar trebui sa negociezi oferta initiala pentru ca aceasta reprezinta doar un punct de plecare. Majoritatea angajatorilor se pregatesc pentru negocieri si ofera mai putin la inceput.

Mitul 10: Accepta oferta finala imediat

Unii angajatori sunt de parere ca altcineva ar putea sa le fure postul daca nu accepta ultima oferta. Nu este adevarat. Ofera raspunsul in cel putin 24 de ore.

Articole recomandate

Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul
Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie
Luam parte impreuna la acelasi scenariu, dar adevarul este ca fiecare simtim starea actuala si o intepretam, intr-un mod diferit. Unii mai afectati decat ceilalti, altii mai increzatori in fortele proprii, mai hotarati ca niciodata de a creste si a evolua. Indiferent in care dintre situatii ne
Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala
Știai că unul dintre primii programatori din lume a fost o femeie? Numele ei era Ada Lovelace, o matematiciană britanică din secolul 19 care a fost prima dintre oamenii de știință care a identificat potențialul de aplicabilitate a capacităților
Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica
Pentru copii, facem orice! Aceasta este deviza pe care o urmeaza parintii cand vine vorba despre cresterea copiilor lor. Ca urmare a experientei propriilor copii vizavi de serviciile stomatologice, Ane Mary Popescu a fondat clinicile stomatologice KopfZeit in urma cu 8 ani, alaturi de sotul sau,