Skip to article

Afaceri "de criza"

Afaceri "de criza"
Deunazi discutam cu o cunostinta despre criza economica din tara si de cat de prost pot merge afacerile in aceasta perioada. Pe doamna in cauza o stiam angajata la un trust destul de cunoscut, pe postul de contabila.

Intreband-o cum ii merge din punct de vedere financiar am avut surpriza sa aflu ca nu mai era contabila. Si nu, nu fusese disponibilizata, ci alesese sa isi deschida o afacere proprie.

In primele momente mi s-a parut ca a facut o alegere total gresita, dand cu piciorul la un loc de munca stabil, destul de bine remunerat, cel putin din cate stiam. Insa discutand mai pe indelete cu ea, mi-am schimbat parerea.

Doamna in cauza este o femeie inteligenta, cu foarte multe cunostinte financiare la activ. Insa in postul respectiv diplomele suplimentare obtinute de-a lungul carierei nu ii aduceau nici un fel de spor la venitul lunar. Asa ca a ales sa isi fructifice cunostintele dobandite si sa obtina un profit din asta.

A facut un imprumut si cu cele cateva economii facute de-a lungul timpului si-a deschis o firma de consultanta in domeniul investitiilor. La inceput lucrurile au demarat anevoios, pentru ca nimeni nu o cunostea si potentialii clienti erau reticenti in privinta profesionalismului sau, insa cu timpul succesul a aparut.

Iar ideea jobului i-a venit discutand cu o prietena care lucreaza la o banca, unde problemele la nivel financiar sunt la ordinea zilei.

Iar daca joburile ce tin de finante prind atat de bine in perioada crizei, iata si altele despre care am aflat ulterior:

recuperare de create
Foarte multi se imprumuta, nu la fel de multi restituie imprumuturile. Asa ca cineva trebuie sa le recupereze.

institutii de invatamant particular
Foarte multi profesori si educatori au fost disponibilizati. Acest lucru inseamna mai multi copii intr-o clasa si mai putin timp alocat fiecaruia in parte in procesul educational.

Multi parinti prefera asadar sa isi vada copilul la o scoala, gradinita sau cresa particulara unde, in schimbul unei sume, copilul este atent supravegheat si invata eficient.

magazinele online
Cu o investitie financiara minima si cu ceva cunostinte IT, iti poti deschide un magazin online. Domeniile sunt variate, in functie de piata. Stocurile de marfa nu sunt obligatorii, cel putin la inceput, iar publicitatea ti-o poti face tot online.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un