Skip to article

Afaceri "de criza"

Deunazi discutam cu o cunostinta despre criza economica din tara si de cat de prost pot merge afacerile in aceasta perioada. Pe doamna in cauza o stiam angajata la un trust destul de cunoscut, pe postul de contabila.

Intreband-o cum ii merge din punct de vedere financiar am avut surpriza sa aflu ca nu mai era contabila. Si nu, nu fusese disponibilizata, ci alesese sa isi deschida o afacere proprie.

In primele momente mi s-a parut ca a facut o alegere total gresita, dand cu piciorul la un loc de munca stabil, destul de bine remunerat, cel putin din cate stiam. Insa discutand mai pe indelete cu ea, mi-am schimbat parerea.

Doamna in cauza este o femeie inteligenta, cu foarte multe cunostinte financiare la activ. Insa in postul respectiv diplomele suplimentare obtinute de-a lungul carierei nu ii aduceau nici un fel de spor la venitul lunar. Asa ca a ales sa isi fructifice cunostintele dobandite si sa obtina un profit din asta.

A facut un imprumut si cu cele cateva economii facute de-a lungul timpului si-a deschis o firma de consultanta in domeniul investitiilor. La inceput lucrurile au demarat anevoios, pentru ca nimeni nu o cunostea si potentialii clienti erau reticenti in privinta profesionalismului sau, insa cu timpul succesul a aparut.

Iar ideea jobului i-a venit discutand cu o prietena care lucreaza la o banca, unde problemele la nivel financiar sunt la ordinea zilei.

Iar daca joburile ce tin de finante prind atat de bine in perioada crizei, iata si altele despre care am aflat ulterior:

recuperare de create
Foarte multi se imprumuta, nu la fel de multi restituie imprumuturile. Asa ca cineva trebuie sa le recupereze.

institutii de invatamant particular
Foarte multi profesori si educatori au fost disponibilizati. Acest lucru inseamna mai multi copii intr-o clasa si mai putin timp alocat fiecaruia in parte in procesul educational.

Multi parinti prefera asadar sa isi vada copilul la o scoala, gradinita sau cresa particulara unde, in schimbul unei sume, copilul este atent supravegheat si invata eficient.

magazinele online
Cu o investitie financiara minima si cu ceva cunostinte IT, iti poti deschide un magazin online. Domeniile sunt variate, in functie de piata. Stocurile de marfa nu sunt obligatorii, cel putin la inceput, iar publicitatea ti-o poti face tot online.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE