Skip to article

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?
Aproape ca nu mai exista persoana care sa nu detina cel putin un card.

Fie de credit, fie de debit, multi alegem sa efectuam tranzactii online, sa ne platim facturile sau pur si simplu sa ne incasam salariul cu ajutorul unui card.


Insa nu putine sunt situatiile in care ramanem fara card, fie ca il pierdem sau il uitam in vreun magazin, fie ca ne este sustras.

Ce este de facut in aceste situatii si cum trebuie sa procedam astfel incat sa ne asiguram ca finantele proprii din contul respectiv sunt in continuare in siguranta?

Cea mai periculoasa situatie in care te poti afla dupa ce cardul ti s-a furat este aceea in care ai o limita de extragere foarte mare, deoarece in aceasta situatie persoana care ti-a sustras cardul, in cazul in care iti afla si PIN-ul poate scoate o suma foarte mare de pe card fara ca banca emitenta sa se sesizeze.

Anunta imediat disparitia cardului
Nu astepta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau nu face presupuneri cum ca e posibil ca doar ai pierdut momentan cardul si il vei gasi maine.

In cazul chiar te vei fi aflat in aceasta situatie, vei rezolva cu doar un telefon la banca emitenta pentru deblocarea cardului si contului. Insa in cazul in care chiar ti-a fost furat, acest lucru s-a intamplat cu scopul clar de golire a lui.

Suna imediat la orice susursala a bancii emitente a cardului si solicita blocarea contului si a cardului. Blocarea contului este folositoare pentru ca nu se mai poate extrage nici o suma din el pana la deblocare.

Blocarea cardului se foloseste in cazul in care cel care ti l-a sustras incearca sa il foloseasca pentru a extrage banii de pe el. In aceasta situatie ATM-ul folosit va bloca cardul in interiorul sau si tu ti-l vei putea recupera mai usor.

In momentul in care suni pentru blocare la banca emitenta, asigura-te ca stii urmatoarele date, pentru ca iti vor fi cerute:
-numarul de cont
-data disparitiei cardului
-data ultimei tranzactii si suma tranzactionata

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stii este acela ca in cazul disparitie cardului exista o conventie intre banca emitenta si titularul contului in cauza privind suma care i se poate imputa in cazul in care cine i-a sustras cardul efectueaza o tranzactie pana ce persoana pagubita anunta furtul.

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este