Skip to article

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?
Aproape ca nu mai exista persoana care sa nu detina cel putin un card.

Fie de credit, fie de debit, multi alegem sa efectuam tranzactii online, sa ne platim facturile sau pur si simplu sa ne incasam salariul cu ajutorul unui card.


Insa nu putine sunt situatiile in care ramanem fara card, fie ca il pierdem sau il uitam in vreun magazin, fie ca ne este sustras.

Ce este de facut in aceste situatii si cum trebuie sa procedam astfel incat sa ne asiguram ca finantele proprii din contul respectiv sunt in continuare in siguranta?

Cea mai periculoasa situatie in care te poti afla dupa ce cardul ti s-a furat este aceea in care ai o limita de extragere foarte mare, deoarece in aceasta situatie persoana care ti-a sustras cardul, in cazul in care iti afla si PIN-ul poate scoate o suma foarte mare de pe card fara ca banca emitenta sa se sesizeze.

Anunta imediat disparitia cardului
Nu astepta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau nu face presupuneri cum ca e posibil ca doar ai pierdut momentan cardul si il vei gasi maine.

In cazul chiar te vei fi aflat in aceasta situatie, vei rezolva cu doar un telefon la banca emitenta pentru deblocarea cardului si contului. Insa in cazul in care chiar ti-a fost furat, acest lucru s-a intamplat cu scopul clar de golire a lui.

Suna imediat la orice susursala a bancii emitente a cardului si solicita blocarea contului si a cardului. Blocarea contului este folositoare pentru ca nu se mai poate extrage nici o suma din el pana la deblocare.

Blocarea cardului se foloseste in cazul in care cel care ti l-a sustras incearca sa il foloseasca pentru a extrage banii de pe el. In aceasta situatie ATM-ul folosit va bloca cardul in interiorul sau si tu ti-l vei putea recupera mai usor.

In momentul in care suni pentru blocare la banca emitenta, asigura-te ca stii urmatoarele date, pentru ca iti vor fi cerute:
-numarul de cont
-data disparitiei cardului
-data ultimei tranzactii si suma tranzactionata

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stii este acela ca in cazul disparitie cardului exista o conventie intre banca emitenta si titularul contului in cauza privind suma care i se poate imputa in cazul in care cine i-a sustras cardul efectueaza o tranzactie pana ce persoana pagubita anunta furtul.

Articole recomandate

Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul
Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie
Luam parte impreuna la acelasi scenariu, dar adevarul este ca fiecare simtim starea actuala si o intepretam, intr-un mod diferit. Unii mai afectati decat ceilalti, altii mai increzatori in fortele proprii, mai hotarati ca niciodata de a creste si a evolua. Indiferent in care dintre situatii ne
Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala
Știai că unul dintre primii programatori din lume a fost o femeie? Numele ei era Ada Lovelace, o matematiciană britanică din secolul 19 care a fost prima dintre oamenii de știință care a identificat potențialul de aplicabilitate a capacităților
Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica
Pentru copii, facem orice! Aceasta este deviza pe care o urmeaza parintii cand vine vorba despre cresterea copiilor lor. Ca urmare a experientei propriilor copii vizavi de serviciile stomatologice, Ane Mary Popescu a fondat clinicile stomatologice KopfZeit in urma cu 8 ani, alaturi de sotul sau,