Skip to article

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?

Cum procedezi daca ti s-a furat cardul?
Aproape ca nu mai exista persoana care sa nu detina cel putin un card.

Fie de credit, fie de debit, multi alegem sa efectuam tranzactii online, sa ne platim facturile sau pur si simplu sa ne incasam salariul cu ajutorul unui card.


Insa nu putine sunt situatiile in care ramanem fara card, fie ca il pierdem sau il uitam in vreun magazin, fie ca ne este sustras.

Ce este de facut in aceste situatii si cum trebuie sa procedam astfel incat sa ne asiguram ca finantele proprii din contul respectiv sunt in continuare in siguranta?

Cea mai periculoasa situatie in care te poti afla dupa ce cardul ti s-a furat este aceea in care ai o limita de extragere foarte mare, deoarece in aceasta situatie persoana care ti-a sustras cardul, in cazul in care iti afla si PIN-ul poate scoate o suma foarte mare de pe card fara ca banca emitenta sa se sesizeze.

Anunta imediat disparitia cardului
Nu astepta ca lucrurile sa se rezolve de la sine sau nu face presupuneri cum ca e posibil ca doar ai pierdut momentan cardul si il vei gasi maine.

In cazul chiar te vei fi aflat in aceasta situatie, vei rezolva cu doar un telefon la banca emitenta pentru deblocarea cardului si contului. Insa in cazul in care chiar ti-a fost furat, acest lucru s-a intamplat cu scopul clar de golire a lui.

Suna imediat la orice susursala a bancii emitente a cardului si solicita blocarea contului si a cardului. Blocarea contului este folositoare pentru ca nu se mai poate extrage nici o suma din el pana la deblocare.

Blocarea cardului se foloseste in cazul in care cel care ti l-a sustras incearca sa il foloseasca pentru a extrage banii de pe el. In aceasta situatie ATM-ul folosit va bloca cardul in interiorul sau si tu ti-l vei putea recupera mai usor.

In momentul in care suni pentru blocare la banca emitenta, asigura-te ca stii urmatoarele date, pentru ca iti vor fi cerute:
-numarul de cont
-data disparitiei cardului
-data ultimei tranzactii si suma tranzactionata

Un alt lucru important pe care trebuie sa il stii este acela ca in cazul disparitie cardului exista o conventie intre banca emitenta si titularul contului in cauza privind suma care i se poate imputa in cazul in care cine i-a sustras cardul efectueaza o tranzactie pana ce persoana pagubita anunta furtul.

Articole recomandate

Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou
Romanii nu mai vor sa se intoarca la munca de la birou. Pefera sa munceasca de acasa, arata un studiu realizat de Reveal Marketing Search.  O treime dintre participantii la studiu au declarat ca participa la cursuri online platite sau gratuite si sunt mai preocupati de dezvoltarea personala
6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor 6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor
Mare atentie la ce postezi pe retelele de socializare daca esti in cautarea unui job! Potrivit celui mai recent studiu, 6 din zece angajatori verifică profilurile de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare. Reputaţia
5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina