Skip to article

In ce tara se castiga mai multi bani?

In ce tara se castiga mai multi bani?
Nu trebuie sa-ti mai spun ca pentru a castiga ceva bani e musai sa pleci din Romania. Dar in ce tara? Care este salariul mediu in Elvetia, India sau America de Nord? Iata care sunt rezultatele unui studiu recent!

Elvetia: tara unde se castiga cel mai bine

La Geneva si la Zurich salariile sunt cele mai mari din intreaga lume. Angajatii castiga aici intre 15.6 si 17.3 euro net pe ora. La polul opus se afla Delhi (India), Manilla (Filipine), Jakarta (Indonezia) si Mumbai (India), unde se catiga cel mai putin, adica intre 0.9 si 1.2 euro net pe ora.

Putine taxe fiscale in Dubai si Qatar

Muncitorii emigranti apreciaza liberalismul economic din Qatar si Dubai. Aici taxele fiscale imputate salariatului sunt aproape inexistente. Astfel, salariul brut este aproximativ egal cu cel net. Cu toate acestea, remuneratiile difera foarte mult in functie de slujba prestata.

Salariile la Tokyo, Chicago si Toronto: cea mai mare putere de cumparare

Studiul a comparat aici cat timp trebuie sa munceasca un angajat pentru a cumpara produse necesare traiului zilnic. Orasele Chicago, Tokyo si Toronto au iesit primele in acest top. Salariatilor le trebuie 12 minute pentru a-si cumpara un Big Mac, 15-22 minute pentru 1 kg de paine, 8-21 minute pentru 1 kg de orez si 10.5 - 11.5 minute pentru a deveni fericitul; proprietar al unui iPod nano.

Aceste cifre se apropie foarte mult de cele observate in toate orasele Americii de Nord si Europei Occidentale. In schimb, un salariat din Nairobi va munci 2h30 pentru un Big Mac si aproximativ 20 zile pentru a-si cumpara un iPod nano.

Intreprinderile private platesc cel mai bine

Aceasta constatare este vizibila mai ales in tarile in curs de dezvoltare. Si in Europa Occidentala se observa diferente intre salariile angajatilor din sectorul privat si cel de stat, dar ele sunt la o scara mult mai mica.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un