Skip to article

In ce tara se castiga mai multi bani?

In ce tara se castiga mai multi bani?
Nu trebuie sa-ti mai spun ca pentru a castiga ceva bani e musai sa pleci din Romania. Dar in ce tara? Care este salariul mediu in Elvetia, India sau America de Nord? Iata care sunt rezultatele unui studiu recent!

Elvetia: tara unde se castiga cel mai bine

La Geneva si la Zurich salariile sunt cele mai mari din intreaga lume. Angajatii castiga aici intre 15.6 si 17.3 euro net pe ora. La polul opus se afla Delhi (India), Manilla (Filipine), Jakarta (Indonezia) si Mumbai (India), unde se catiga cel mai putin, adica intre 0.9 si 1.2 euro net pe ora.

Putine taxe fiscale in Dubai si Qatar

Muncitorii emigranti apreciaza liberalismul economic din Qatar si Dubai. Aici taxele fiscale imputate salariatului sunt aproape inexistente. Astfel, salariul brut este aproximativ egal cu cel net. Cu toate acestea, remuneratiile difera foarte mult in functie de slujba prestata.

Salariile la Tokyo, Chicago si Toronto: cea mai mare putere de cumparare

Studiul a comparat aici cat timp trebuie sa munceasca un angajat pentru a cumpara produse necesare traiului zilnic. Orasele Chicago, Tokyo si Toronto au iesit primele in acest top. Salariatilor le trebuie 12 minute pentru a-si cumpara un Big Mac, 15-22 minute pentru 1 kg de paine, 8-21 minute pentru 1 kg de orez si 10.5 - 11.5 minute pentru a deveni fericitul; proprietar al unui iPod nano.

Aceste cifre se apropie foarte mult de cele observate in toate orasele Americii de Nord si Europei Occidentale. In schimb, un salariat din Nairobi va munci 2h30 pentru un Big Mac si aproximativ 20 zile pentru a-si cumpara un iPod nano.

Intreprinderile private platesc cel mai bine

Aceasta constatare este vizibila mai ales in tarile in curs de dezvoltare. Si in Europa Occidentala se observa diferente intre salariile angajatilor din sectorul privat si cel de stat, dar ele sunt la o scara mult mai mica.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: