Skip to article

Se mai dau prime de Paste?

Se mai dau prime de Paste?
Acum cativa ani primele din preajma sarbatorilor reprezentau un lucru obisnuit pentru majoritatea angajatilor, indiferent ca lucrau la stat sau la particular.

Insa de cand cu mult hulita criza financiara mondiala, prima de Paste a ramas numai o amintire. Insa numai pentru unii sau pentru toti?

Iata cum stau lucrurile pentru anul 2010, acum, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Pastelui:

Iesenii se pare ca stau destul de prost la capitolul "prime" in aceasta perioada. Nici macar companii mari, precum "Antibiotice Iasi" nu vor acorda prima de Paste angajatilor sai.

Motivatia? Lipsa de fonduri. Insa tot aceeasi companie anunta ca salariile se vor primi la timp, fara intarzieri. Un lucru pana la urma absolut normal, nu extraordinar...

Locuitorii orasului Piatra Neamt se vor bucura se pare de sume multumitoare, drept prima de Paste. Concretizate insa in tichete valorice cadou, de maxim 1200 lei fiecare.

Tulcenii stau si mai bine la acest capitol, suma tichetelor cadou primite de catre acestia urcand pana la suma de 400 lei pentru un tichet valoric cadou.

Multe companii prefera sa acorde propriilor angajati altfel de recompensari cu ocazia sarbatorilor pascale, concretizate sub forma de tichete valorice de masa, cadou.

Tichetele achizitionate de companii si acordate salariatilor cu ocazia Pastelui au numeroase avantaje pentru acestia, deoarece sunt deductibile fiscal si integral scutite de plata taxelor si impozitelor salariale si patronale.

Insa de fiecare data cand aceleasi companii sunt intrebate de valoarea "recompenselor" de Paste, se asterne tacerea. O tacere care ne face sa credem ca sumele mici acordate sunt tinute sub tacere pentru evitarea stricarii imaginii companiei.

In cazul in care nu exista nici prima in bani, nici prima in tichet cadou, angajatorii gasesc alte formule de recompensare a angajatilor cu ocazia Pastelui. Cosurile cu produse de Paste. Un cozonac, o pasca, dulciuri sau alte recompense in natura.

Pentru unii sarbatoarea Pastelui vine cu prime, pentru altii cu datorii. In oricare din situatii insa este bine sa ramanem optimisti. Se poate si mai rau!

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un