Skip to article

Se mai dau prime de Paste?

Se mai dau prime de Paste?
Acum cativa ani primele din preajma sarbatorilor reprezentau un lucru obisnuit pentru majoritatea angajatilor, indiferent ca lucrau la stat sau la particular.

Insa de cand cu mult hulita criza financiara mondiala, prima de Paste a ramas numai o amintire. Insa numai pentru unii sau pentru toti?

Iata cum stau lucrurile pentru anul 2010, acum, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Pastelui:

Iesenii se pare ca stau destul de prost la capitolul "prime" in aceasta perioada. Nici macar companii mari, precum "Antibiotice Iasi" nu vor acorda prima de Paste angajatilor sai.

Motivatia? Lipsa de fonduri. Insa tot aceeasi companie anunta ca salariile se vor primi la timp, fara intarzieri. Un lucru pana la urma absolut normal, nu extraordinar...

Locuitorii orasului Piatra Neamt se vor bucura se pare de sume multumitoare, drept prima de Paste. Concretizate insa in tichete valorice cadou, de maxim 1200 lei fiecare.

Tulcenii stau si mai bine la acest capitol, suma tichetelor cadou primite de catre acestia urcand pana la suma de 400 lei pentru un tichet valoric cadou.

Multe companii prefera sa acorde propriilor angajati altfel de recompensari cu ocazia sarbatorilor pascale, concretizate sub forma de tichete valorice de masa, cadou.

Tichetele achizitionate de companii si acordate salariatilor cu ocazia Pastelui au numeroase avantaje pentru acestia, deoarece sunt deductibile fiscal si integral scutite de plata taxelor si impozitelor salariale si patronale.

Insa de fiecare data cand aceleasi companii sunt intrebate de valoarea "recompenselor" de Paste, se asterne tacerea. O tacere care ne face sa credem ca sumele mici acordate sunt tinute sub tacere pentru evitarea stricarii imaginii companiei.

In cazul in care nu exista nici prima in bani, nici prima in tichet cadou, angajatorii gasesc alte formule de recompensare a angajatilor cu ocazia Pastelui. Cosurile cu produse de Paste. Un cozonac, o pasca, dulciuri sau alte recompense in natura.

Pentru unii sarbatoarea Pastelui vine cu prime, pentru altii cu datorii. In oricare din situatii insa este bine sa ramanem optimisti. Se poate si mai rau!

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul