Skip to article

Se mai dau prime de Paste?

Se mai dau prime de Paste?
Acum cativa ani primele din preajma sarbatorilor reprezentau un lucru obisnuit pentru majoritatea angajatilor, indiferent ca lucrau la stat sau la particular.

Insa de cand cu mult hulita criza financiara mondiala, prima de Paste a ramas numai o amintire. Insa numai pentru unii sau pentru toti?

Iata cum stau lucrurile pentru anul 2010, acum, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Pastelui:

Iesenii se pare ca stau destul de prost la capitolul "prime" in aceasta perioada. Nici macar companii mari, precum "Antibiotice Iasi" nu vor acorda prima de Paste angajatilor sai.

Motivatia? Lipsa de fonduri. Insa tot aceeasi companie anunta ca salariile se vor primi la timp, fara intarzieri. Un lucru pana la urma absolut normal, nu extraordinar...

Locuitorii orasului Piatra Neamt se vor bucura se pare de sume multumitoare, drept prima de Paste. Concretizate insa in tichete valorice cadou, de maxim 1200 lei fiecare.

Tulcenii stau si mai bine la acest capitol, suma tichetelor cadou primite de catre acestia urcand pana la suma de 400 lei pentru un tichet valoric cadou.

Multe companii prefera sa acorde propriilor angajati altfel de recompensari cu ocazia sarbatorilor pascale, concretizate sub forma de tichete valorice de masa, cadou.

Tichetele achizitionate de companii si acordate salariatilor cu ocazia Pastelui au numeroase avantaje pentru acestia, deoarece sunt deductibile fiscal si integral scutite de plata taxelor si impozitelor salariale si patronale.

Insa de fiecare data cand aceleasi companii sunt intrebate de valoarea "recompenselor" de Paste, se asterne tacerea. O tacere care ne face sa credem ca sumele mici acordate sunt tinute sub tacere pentru evitarea stricarii imaginii companiei.

In cazul in care nu exista nici prima in bani, nici prima in tichet cadou, angajatorii gasesc alte formule de recompensare a angajatilor cu ocazia Pastelui. Cosurile cu produse de Paste. Un cozonac, o pasca, dulciuri sau alte recompense in natura.

Pentru unii sarbatoarea Pastelui vine cu prime, pentru altii cu datorii. In oricare din situatii insa este bine sa ramanem optimisti. Se poate si mai rau!

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: