5 lucruri care te ajuta atunci cand inveti o limba straina

5 lucruri care te ajuta atunci cand inveti o limba straina
  calendar_month     photo_cameraPexels    
Este cât se poate de clar că în vremurile în care trăim cunoașterea unei limbi străine este un must, dacă vrei să te realizezi din punct de vedere profesional și să ai o viață plină de experiențe interesante. Cu toții avem ocazia încă din primii ani de școală să învățăm o limbă străină, dar în foarte multe cazuri nivelul de cunoștințe dobândit este insuficient și cu greu ne putem considera cunoscători ai limbii respective. Ori tu ești în situația în care vrei să înveți o limbă pe care nu ai studiat-o în școală și începi de la zero. În ambele cazuri, ideal este să mergi la niște cursuri, dar este important să conștientizezi că rezultatele dorite vor apărea mai repede dacă faci ceva în acest sens și pe cont propriu.

Iată 5 lucruri care te ajută atunci când înveți o limbă străină:

Citește

Cea mai bună metodă de a asimila cât mai bine toate noțiunile pe parcursul procesului de învățare este cititul în limba respectivă. Începe cu texte simple, eventual cu cărți pentru copii, apoi poți să faci treptat câte un pas înainte. Este foarte important să apelezi la lecturi care să te captiveze, pentru că atunci interesul tău va fi crescut. Cum te ajută cititul? În timp ce citești, vei înțelege o bună parte din text, dar te vei lovi și de termeni necunoscuți cărora le poți deduce sensul din context ori te obligă să apelezi la dicționar. În acest mod înveți ceva nou și îți consolidezi cunoștințele deja dobândite. Există și platforme unde găsești o selecție bogată de texte, grupate pe diverse teme, care sunt însoțite de exerciții, explicații pentru cuvintele grele și chiar suport audio. Astfel de texte sunt extrem de utile pentru că, pe lângă faptul că înveți cuvinte noi și înțelegi cum să le folosești, îți susțin și deprinderea pronunției corecte. În acest fel poți trece ușor de la stadiul de mediu la cel de avansați ?

Vizionează filme fără subtitrare

Îți place să te uiți la filme? Perfect! Ce-ar fi dacă ai îmbina plăcutul cu utilul?... Dacă tot te uiți zilnic la filme și seriale, poți să folosești asta și ca să-ți îmbogățești vocabularul și să-ți îmbunătățești nivelul de pronunție. Trebuie doar să dezactivezi subtitrarea, iar atenția ta va fi concentrată pe replici. Vei deduce destul de ușor sensul cuvintelor necunoscute și vei învăța expresii utilizate în vorbirea curentă, care, de multe ori, nu se regăsesc în manuale. Vizionarea de filme în limba pe care vrei să o înveți este un exercițiu excelent, care te va ajuta rapid să dobândești multe cunoștințe utile.Deschide conversații în limba respectivă

Conversația este un alt exercițiu excelent prin care poți să-ți îmbunătățești nivelul de cunoștințe și să-ți dezvolți abilitățile de comunicare într-o limbă străină. Ori de câte ori ai ocazia, inițiază conversații pe diverse teme. Roagă-ți apropiații să te susțină în această direcție și profită de vacanțele petrecute în străinătate pentru a comunica cu cei de acolo.

Leagă prietenii cu nativi

Conexiunea cu un nativ este una dintre cele mai bune modalități de a învăța o limbă străină, potrivit Go Abroad. La început comunicarea poate fi intimidantă, pentru că îți va fi teamă că faci greșeli, dar dacă stabilești o legătură de prietenie, vei depăși această barieră. Până la urmă, persoana respectivă înțelege că limba ta este alta și va aprecia că o cunoști, chiar și la un nivel mediu, pe a sa. O prietenie cu un nativ te va ajuta să-ți îmbunătățești rapid abilitățile lingvistice, pentru că îți poate explica anumite elemente pe care nu le cunoști, vei deprinde mai ușor pronunția și îți vei perfecționa nivelul de conversație.

Folosește zilnic limba respectivă

Dacă vrei să înveți cât mai repede o limbă străină este extrem de important să o folosești zilnic într-un fel sau altul, apelând la una din metodele descrise mai sus sau pur și simplu citind notițele sau exersând în gând ultimele noțiuni învățate.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

sa o iei de la capat
  • person

    "nu va luati dupa aparente.."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right