Skip to article

Care sunt calitatile unui agent de vanzari bun?

Care sunt calitatile unui agent de vanzari bun?
Identificarea caracteristicilor de bază necesare pentru succesul vânzărilor vă poate ajuta să determinați, dacă aveți ceea ce este nevoie pentru o carieră în vânzări. De asemenea, poate ajuta proprietarii de afaceri să identifice și să angajeze candidații de vânzări care vor fi cei mai buni în această funcție.

Iată calitățile absolut necesare pentru care le posedă un agent de vânzări foarte bun:

Abilitatea de a asculta

Un agent de vânzări bun trebuie să satisfacă nevoile unui client. Singura modalitate de a afla care sunt acestea este de a asculta ceea ce fiecare perspectivă spune. Cei mai buni vânzători nu vorbesc neîntrerupt.

Empatie

Un agent de vânzări bun știe să simtă ceea ce simt clienții lor. Pentru a intra în pielea unui eventual cumpărător, trebuie să știe cum să vândă un produs sau serviciu. Empatia este o modalitate foarte bună de a anticipa ceea ce vrea un client.

Abilități De Comunicare

Nu poți deveni un agent de vânzări foarte bun fără a avea abilități verbale excelente, mai ales dacă încercați să vindeți bunuri și servicii oamenilor. Oamenii care excelează aici știu să stea departe de jargon și concepte greu de înțeles.

Foamea de vânzare

Acești oameni au, de asemenea, o nevoie de a vinde, care merge dincolo de bani. Ei au nevoi personale pe care doar o vânzare le poate satisface. Pe scurt, ego-urile lor trebuie să fie hrănite cu volume semnificative de vânzări.

Competitivitatea

Agenții de vânzări care reușesc în această meserie se bucură de abilități aparte în comparație cu colegii lor. Într-un cuvânt, sunt competitivi. Ei nu doresc doar să obțină rezultate excelente în ceea ce fac, ci vor să fie mai buni decât toți ceilalți.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

Articole recomandate

Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda? Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda?
Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor , iar Codul Muncii reglementeaza clar regulile de acordare a zilelor libere. Legislatia privind concediul de odihna Vara este sezonul concediilor. Multe companii opteaza pentru programarea zilelor libere alocate
5 meserii perfecte pentru persoanele creative 5 meserii perfecte pentru persoanele creative
Ești o persoană creativă și cauți o meserie pe măsură, care să îți permită să îți dai frâu liber imaginației? Din fericire, la ora actuală ai la dispoziție numeroase opțiuni. În continuare,
Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou
Dupa o perioada indelungata caracterizata de o lipsa de previzibilitate, in care angajatii au fost nevoiti sa se adapteze rapid la diferite schimbari din mediul profesional, lucrurile par ca se intorc la normalitatea de dinainte de criza sanitara. Acest lucru inseamna, pentru foarte multi angajati,
Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici? Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici?
Renegocierea remuneratiei trebuie facuta in locul potrivit, intr-un moment oportun si cu argumente clare. Cand si cum ceri o marire de salariu? Stim cu totii ca pentru un angajat devotat, cu proiecte finalizate cu succes si un portofoliu bogat de activitati,  intarzierea obtinerii unei mariri
Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii? Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii?
Dupa valul de disponibilizari din prima perioada, sistarea angajarilor si adoptarea somajului tehnic, mai multe domenii dau semne de revenire. Salariile unor romani au inceput sa creasca. In continuare, munca in strainatate este cea mai bine remunerata. Totusi, si in tara, frizerii, inginerii si