Skip to article

Cele mai apreciate companii de retail in 2010

Cele mai apreciate companii de retail in 2010
Revista Fortune realizeaza de foarte mult timp liste cu organizatii si companii de succes din industrie.

Recent, acestia au realizat inca o lista cu cele mai admirate companii din 2010. Mai jos sunt cateva dintre companiile de retail incluse in top, pe primele locuri.


Apple
Apple ocupa primul loc in acest an, in topul celor mai bune companii. Aceasta distinctie nu este o noutate pentru Apple, deoarece ocupa primul loc pentru al treilea an consecutiv.

Cele mai apreciate companii de retail in 2010Unul dintre cele mai importante aspecte pentru care Apple se afla in frunte este gama de produse pe care o comercializeaza.

Apple a lansat in acest an o serie de produse inovative, care au reusit intr-o anumita masura sa schimbe felul in care oamenii fac anumite lucruri. Pe langa acest aspect, clientii Apple sunt consumatori loiali companiei, iar respectul concurentei este unul foarte ridicat.

Cu acestea fiind spuse, Apple isi merita cu varf si indesat locul obtinut in ultimii ani.
Cele mai apreciate companii de retail in 2010Amazon
Retailerul online Amazon intra pentru prima data in topul celor mai bune companii din lume, direct pe locul al cincilea.

Punctele sale forte sunt cu siguranta vanzarile masive din ultimul an, in ciuda recesiunii mondiale, iar propria linie de produse numita Kindle e-book reader este in topul preferintelor consumatorilor.

Toyota Motors
Toyota ocupa locul al saptelea din lista companiilor si locul trei in topul celor mai bune companii de retail.

Cele mai apreciate companii de retail in 2010


Locul obtinut este datorat conducerii foarte bune a companiei si vanzarilor in crestere. Cu toate acestea, Toyota a pierdut din punctaj in acest an, dupa ce mii de masini au fost chemate la reparatii, din pricina unor erori de tehnologie.

Magazinele Wal-Mart
Cel mai mare lant de magazine din lume, Wal-Mart, ocupa locul noua in topul celor mai bune companii ale anului.

Este ultima dintre cele patru companii de retail din top 10.

Cele mai apreciate companii de retail in 2010


Unul dintre cele mai bune argumente pentru care Wal-Mart ocupa aceasta pozitie ar fi mangementu-ul foarte eficient si numarul mare de magazine cu reduceri din toata lumea.

Pe langa acest aspect, exista si numarul mare de job-uri pe care il ofera reteaua de magazine in intreaga lume.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista