Skip to article

Cum sa devii make-up artist

Cum sa devii make-up artist
Meseria de make-up artist iti deschide un numar mare de usi in domeniul modei, al teatrului, filmului si show-bizului in general. In plus, ca si make-up artist, ai avantajul ca nu lucrezi sub comanda unui sef , iti faci programul dupa cum doresti, esti libera sa accepti si sa refuzi joburile dupa propriul plac si cunosti mereu oameni noi.

De asemenea, daca esti pasionata de arta si de machiaj, acesta cu siguranta va fi jobul visurilor tale, mai ales ca vei fi foarte bine platita si vei castiga zilnic sume de bani pe care i-ai castiga destul de greu la un job obisnuit.

Cum sa devii make-up artist

Este suficient de greu sa faci cariera in acest domeniu doar cu un singur curs. Ai nevoie de cursuri specializate, de lunga durata. Intr-adevar, exista in tara noastra cateva scoli care te invata tot ce trebuie sa stii in domeniu, insa de obicei, acestea au un program destul de neconvenabil pentru persoanele care au un job. In mod normal, la aceste scoli trebuie sa vii exact ca la un loc de munca , dimineata si pleci seara, zi de zi. In plus, pretul unei astfel de scoli sare de 4000 de euro.

Daca iti permiti, din punct de vedere financiar, dar si al timpului sa mergi la o astfel de scoala, vei avea cu siguranta succesul dorit.

Totusi, in cazul in care nu ai posibilitatea sa urmezi un astfel de curs, ai alte optiuni.

Incepe cu un curs de machiaj simplu

Exista foarte multe scoli de machiaj, care iti ofera un program flexibil si care te poate invata bazele machaiajului si putin peste. Asigura-te ca acest curs pe care doresti sa il urmezi este aprobat de Ministerul Muncii sau Educatiei si ca diploma este una valabila.

Dupa terminarea unui astfel de curs, poti incerca sa urmezi altele, de spacializare. Poti invata sa faci machiaj de televiziune, machiaj de mireasa, de transformare si asa mai departe, in functie de domeniul pe care vrei sa te axezi. Totusi, cu cat vei avea mai multe cursuri la activ, cu atat valoarea ta ca si make-up artist va creste.

Fii asistenta unui make-up artist renumit

Dupa ce ai terminat cursurile de specializare, gaseste un make-up artist foarte cunoscut si propune-i o colaborare, astfel incat sa poti sa il insotesti la diverse joburi, sa il ajuti si sa ii mai "furi" din secrete. Nici nu iti poti imagina cat de multe lucruri poti invata in acest fel.

De asemenea, intr-o astfel de situatie, vei cunoaste multi oameni, iti vei face publicitate si in curand vei putea avea propriile colaborari.

Nu refuza niciun client

In cazul in care timpul iti permite, ar fi bine sa nu refuzi niciun client. Chiar si o simpla clienta care vrea sa ii faci un machiaj pentru un book poate fi o modalitate de promovare. Daca va fi incantata de serviciile tale, cu siguranta te va promova printre prietenele ei sau pe internet, lucru care iti va creste valoarea si te va ajuta sa ai tot mai multi clienti, iar numele tau sa fie din ce in ce mai important in domeniul machiajului.

Fa-ti un site

Promovarea pe internet este una dintre cele mai importante modalitati de a deveni cunoscuta. Fa-ti un site cu ajutorul unui web designer si incearca sa iti promovezi imaginea pe toate site-urile destinate sexului frumos.


Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul