Skip to article

Cum sa fii un profesor bun

Cum sa fii un profesor bun
Sa fii un profesor bun inseamna ca ai o meserie plina de satisfactii si interesanta, insa daca nu reusesti sa ajungi la acel nivel pe care ti-l doresti, este foarte posibil sa consideri ca munca pe care o depui este obositoare si stresanta .

Iata cum poti fi cea mai buna daca ai un astfel de job:

Fii un exemplu bun

Inca din prima zi in care iti cunosti elevii, incearca sa fii un exemplu pentru cei din fata ta, cei pe care urmeaza sa ii inveti, sa ii modelezi. Elevii au nevoie de modele dupa care sa se ghideze, de o persoana pe care sa o admire.

Incearca sa fii atat un profesor cat si un om bun, sa le asculti problemele, sa discuti cu ei ca si cum ar fi adulti si nu copii etc.

Stabileste limite

Spune-le elevilor, inca de la bun inceput, ca in ciuda faptului ca iti doresti o relatie buna cu ei, trebuie sa existe si un set de limite pe care niciuna dintre parti nu trebuie sa le depaseasca. Glumele trebuie sa fie facute in limita bunului simt, adresarea trebuie sa fie una corespunzatoare, iar temele pentru acasa sunt obligatorii.

Adu-le la cunostinta consecintele

Pentru fiecare regula impusa si incalcata, trebuie sa existe consecinte, iar daca te abati de la aceste consecinte pe care chiar tu le-ai stabilit, iti vei pierde cu siguranta autoritatea in fata lor. Asadar, pentru cine nu isi face temele/proiectele, se va da note mici, cine este prea indraznet, ajunge la director, iar cine nu invata, nu trece clasa.

Arata compasiune

Vor exista in mod sigur si situatii in care elevii nu isi vor putea duce la bun sfarsit indatoririle. Incearca sa le asculti motivele si, din cand in cand, iarta-i daca acestea sunt serioase sau grave. Desigur, intotdeauna este bine sa ceri dovezi acolo unde este cazul (scutiri de la medic, bilet scris de parinti etc).

Fa lectiile cat mai interactive

In momentul in care tu, ca profesor, vii la ore, predai lectia dupa carte, iar la sfarsit te ridici si pleci, poti fi sigura ca elevii nu vor intelege nimic. Daca vrei ca ei sa manifeste interes si sa inteleaga despre ce este vorba, spune-le mereu despre ce va fi vorba la ora urmatoare, ce subiecte veti aborda si eventual pune-i sa caute informatii referitoare la subiect. La urmatoarea ora, include-i in discutie, si fa lectie cu participare activa. Desigur, cei mai buni trebuie stimulati cu note mari sau cu puncte la urmatoarele ascultari/lucrari.

Ofera-le teme interesante

Temele pentru acasa trebuie sa fie cat mai stimulative si cat mai incitante. Daca le vei cere sa iti faca un rezumat al lectiei sau sa iti faca diverse analize, cu siguranta nu vor fi prea incantati. Daca totusi le vei cere elevilor sa iti faca diverse eseuri, obiective sau subiective, vor fi mult mai incantati.

Deschide un blog

Un blog la care toti elevii tau au acces (pentru postat si citit), va fi foarte stimulant. Acolo tu poti scrie despre lectiile urmatoare, despre cei mai buni si ascultatori elevi, despre cei mai intuitivi dintre acestia. De asemenea, permite-le elevilor sa deschida pe blog subiecte mai greu de abordat la ore: lucruri referitoare la cum poate fi imbunatatita activitatea la ore, sugestii, propuneri, reclamatii etc.

Cu siguranta, daca vei urma aceste sfaturi, te vei numara printre cei mai apreciati si iubiti profesori.

Autor: Corina Petrea

Articole recomandate

5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,