Skip to article

Cum sa iti promovezi afacerea pe Facebook

Cum sa iti promovezi afacerea pe Facebook
In ultimii ani, Facebook a devenit o importanta comunitate virtuala care este o adevarata mina de aur pentru cei interesati in promovarea afecerilor.

Facebook are peste 800 de milioane de useri activi si numeroae metode de promovare pentru oamenii de afaceri.

Iata cum iti poti promova afacerea pe Facebook:

Profilul de Facebook

Crearea unui profil de Facebook este cel mai elementar lucru pe care il poti face si este necesar daca iti dorest sa creezi un grup sau o pagina. Asigura-te ca informatiile din profil sunt exacte si complete. Pentru afacerea ta acest lucru este extrem de important si atragator pentru potentialii clienti.

Este de asemenea, foarte important sa adaugi si URL-ul site-ului firmei tale in ma multe locuri si sa vorbesti cat mai mult despre afacerea ta.

Urmatorul pas este sa adaugi cat mai multi prieteni, in fiecare zi. In prezent, limita este 5000 de prieteni.

Grupuri Facebook

Grupurile de pe Facebook sunt locuri in care utilizatorii discuta pe anumite teme si au proprietatile unor mini forumuri. Pentru detinatorii de grupuri, acest lucru este foarte important deoarece isi pot promova foarte bine afacerea si produsele si pot invita mai multi utilizatori.

Paginile de Facebook

Afacerea ta va fi cel mai bine promovata prin intermediul paginilor de Facebook. Aceste pagini sunt indexate de Google si apar astfel mult mai repede in cautari, chiar decat pagina oficiala a afacerii tale.

Pagina este disponibila si persoanelor care nu sunt membre Facebook. Atunci cand creezi o pagina de Facebook este foarte important sa dai cat mai multe detalii despre afacerea ta si sa introduci linkul catre site.

Numarul de fani pe care o pagina de Facebook ii poate avea este nelimitat.

Aplicatiile Facebook

O alta metoda prin care iti poti promova afacerea pe internet este sa apelezi la aplicatiile disponibile, care vor face pagina ta mai vizibila in comunitate. Poti creea chiar tu aplicatii interesante, care sa atraga cat mai multi utilizatori.

Aplicatiile sunt create pentru mai multe scopuri: unele sunt sub forma de jocuri amuzante, alte sunt sub forma de ustensile utile in mediul online iar altele sunt special create pentru promovarea afacerilor.

Cele mai populare aplicatii au sute de mii de utilizatori activi care transmit apoi mai departe informatiile. Dupa ce creezi anumite aplicatii, este foarte important sa le atasezi la pagina de Facebook, astfel incat sa fie cat mai vizibile pentru utilizatori.

Reclamele Facebook

Reclamele de pe Facebook reprezinta o modalitate ideala de a-ti promova afacerea. Aceste reclame pot fi si interactive si atrag numerosi utilizatori care trimit mai departe informatiile.

Reclamele pot fi promovate atat pe Facebook, cat si pe site-urile externe, inclusiv pe site-ul firmei tale. Reclamele aduc si trafic si sunt foarte bine indexate in Google.

Asadar, daca vrei ca afacerea ta sa fie cunoscuta, incepe prin a o promova pe Facebook. In acest fel va fi accesata de milioane de utilizatori, care o vor face cunoscuta mai departe.

Autor: Mihaela Rotaru

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista