Skip to article

Cum sa-ti cresti cifra de afaceri din datorii?

Cum sa-ti cresti cifra de afaceri din datorii?
Anul acesta, datoriile companiilor mai ales fata de stat au explodat.

Pe fondul instabilitatii economice, firme precum European Drinks, Scandic Distilleries, Astra Vagoane, Altex, Blue Air, companiile din sectorul industrial, imobiliar si auto, care sunt si cele mai lovite de criza, au inregistrat o crestere ingrijoratoare a datoriilor. In ciuda ordonantei anti-criza, firmele romanesti nu par sa stie cum sa-si gestioneze datoriile, in conditiile in care organizatiile locale se confrunta cu scaderea cererii de pe pietele pe care activeaza, cresterea cursului de schimb, majorarea semnificativa a costurior de finantare si nevoia de lichiditati din economia reala.

Unul din secretele imprumutului o reprezinta diferenta dintre datorii profitabile si datorii neprofitabile. Suma pe care o imprumuta firmele reprezinta un aspect important, insa mai importanta este utilitatea pe care o gasesc acesteia. Fie ca e pentru spatii mai mari ale sediului, noi dotari de echipament sau cresterea stocurilor, firmele acumuleaza datorii. Asa cum ne spune si Jon Hudson in " Datorii profitabile, datorii neprofitabile ", compania trebuie sa se gandeasca in primul si in primul rand la o datorie ca o investitie si in niciun caz sa-si faca datorii pentru a plati datorii.

In termeni generali, datoria profitabila este cea care iti aduce bani. Cateva din datoriile "bune":

• Real-estate: un spatiu pentru firma este rentabil, atata timp cat acesta va ramane acolo mult timp dupa ce datoria va fi platita. De asemenea cumpararea lui presupune ca firma va avea o locatie.

• Investitii: Imprumutirle pentru investitii sigure si actiuni sunt o alta modalitate de a creste cifra de afaceri, deorece ulterior iti aduc profit. Nu cumparati actiuni, chiar si la preturi mari, sub pretextul ca nu exista alta variante. Intotdeauna exista alternative, precum pastrarea lichiditatilor pentru vremuri cand preturile vor fi mult mai atractive. Si tineti seama de faptul ca piata actiunilor are un risc mult mai mare pe un termen mult prea lung.

• Firma: Imprumuturile care va finanteaza afacerea, cum ar fi imprumuturi bancare, imprumuturi la producator sau imprumuturi tip leasing, pot ajuta ca afacerea dumneavoastra sa creasca prin aducerea de capital, cresterea cifrei de afaceri si implicit sa genereze profit. Termenul imprumutului nu trebuie sa depaseasca rata de viata a achizitiei.

• Consolidare: Daca dobanzile pe cardul de credit, de cumparaturi sau imprumuturi personale sunt ridicate, indicat ar fi sa-l uniti sub un singur imprumut cu o rata scazuta. De asemenea platirea banilor in cativa ani, va scapa de bataile de cap al unui imprumut negativ.

• Oameni: Va puteti creste cifra de afaceri, investind in oameni. Poate nu dispuneti de capital, dar imprumutul pentru cresterea capacitatii oamenilor prin traininguri este o datorie pe care o firma si-o poate permite. Intr-un context in care cei mai de pret sunt oameni, cea mai inteleapta decizie a antreprenorilor este sa investeasca in proprii oameni.

• Tehnologie: Imbunatatirea tehnologiei e la fel una din datoriile profitabile. Un produs mai bun asigura implicit o vanzare mai mare, pe langa faptul ca eficientizeaza costurile.

Astfel de metode si nu numai m-au facut sa privesc cu alti ochi propria viata financiara. Nu stiu daca le voi adopta pe toate insa cel putin intreaga carte se constituie ca un aport pentru intelegerea pe deplin a realitatilor economice si a alternativelor viabile.

" Datorii profitabile, datorii neprofitabile ", de la Editura Amaltea ne permite o privire la 360 grade care are drept consecinta alegeri mai inspirate. E una din metodele prin care veti invata cum sa constientizati unde va aflati din punct de vedere financiar si ce sa faceti cu actualul venit. Pentru ca in definitiv, imprumutul este una din cele mai vechi metode de a genera profit.

DATORII PROFITABILE, DATORII NEPROFITABILE
Colectia: Cunoastere si Autoeducare BUSINESS
Editura AMALTEA- Cele mai bune carti de dezvoltare personala !
www.amaltea.ro

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un