Skip to article

Cum sa-ti cresti cifra de afaceri din datorii?

Cum sa-ti cresti cifra de afaceri din datorii?
Anul acesta, datoriile companiilor mai ales fata de stat au explodat.

Pe fondul instabilitatii economice, firme precum European Drinks, Scandic Distilleries, Astra Vagoane, Altex, Blue Air, companiile din sectorul industrial, imobiliar si auto, care sunt si cele mai lovite de criza, au inregistrat o crestere ingrijoratoare a datoriilor. In ciuda ordonantei anti-criza, firmele romanesti nu par sa stie cum sa-si gestioneze datoriile, in conditiile in care organizatiile locale se confrunta cu scaderea cererii de pe pietele pe care activeaza, cresterea cursului de schimb, majorarea semnificativa a costurior de finantare si nevoia de lichiditati din economia reala.

Unul din secretele imprumutului o reprezinta diferenta dintre datorii profitabile si datorii neprofitabile. Suma pe care o imprumuta firmele reprezinta un aspect important, insa mai importanta este utilitatea pe care o gasesc acesteia. Fie ca e pentru spatii mai mari ale sediului, noi dotari de echipament sau cresterea stocurilor, firmele acumuleaza datorii. Asa cum ne spune si Jon Hudson in " Datorii profitabile, datorii neprofitabile ", compania trebuie sa se gandeasca in primul si in primul rand la o datorie ca o investitie si in niciun caz sa-si faca datorii pentru a plati datorii.

In termeni generali, datoria profitabila este cea care iti aduce bani. Cateva din datoriile "bune":

• Real-estate: un spatiu pentru firma este rentabil, atata timp cat acesta va ramane acolo mult timp dupa ce datoria va fi platita. De asemenea cumpararea lui presupune ca firma va avea o locatie.

• Investitii: Imprumutirle pentru investitii sigure si actiuni sunt o alta modalitate de a creste cifra de afaceri, deorece ulterior iti aduc profit. Nu cumparati actiuni, chiar si la preturi mari, sub pretextul ca nu exista alta variante. Intotdeauna exista alternative, precum pastrarea lichiditatilor pentru vremuri cand preturile vor fi mult mai atractive. Si tineti seama de faptul ca piata actiunilor are un risc mult mai mare pe un termen mult prea lung.

• Firma: Imprumuturile care va finanteaza afacerea, cum ar fi imprumuturi bancare, imprumuturi la producator sau imprumuturi tip leasing, pot ajuta ca afacerea dumneavoastra sa creasca prin aducerea de capital, cresterea cifrei de afaceri si implicit sa genereze profit. Termenul imprumutului nu trebuie sa depaseasca rata de viata a achizitiei.

• Consolidare: Daca dobanzile pe cardul de credit, de cumparaturi sau imprumuturi personale sunt ridicate, indicat ar fi sa-l uniti sub un singur imprumut cu o rata scazuta. De asemenea platirea banilor in cativa ani, va scapa de bataile de cap al unui imprumut negativ.

• Oameni: Va puteti creste cifra de afaceri, investind in oameni. Poate nu dispuneti de capital, dar imprumutul pentru cresterea capacitatii oamenilor prin traininguri este o datorie pe care o firma si-o poate permite. Intr-un context in care cei mai de pret sunt oameni, cea mai inteleapta decizie a antreprenorilor este sa investeasca in proprii oameni.

• Tehnologie: Imbunatatirea tehnologiei e la fel una din datoriile profitabile. Un produs mai bun asigura implicit o vanzare mai mare, pe langa faptul ca eficientizeaza costurile.

Astfel de metode si nu numai m-au facut sa privesc cu alti ochi propria viata financiara. Nu stiu daca le voi adopta pe toate insa cel putin intreaga carte se constituie ca un aport pentru intelegerea pe deplin a realitatilor economice si a alternativelor viabile.

" Datorii profitabile, datorii neprofitabile ", de la Editura Amaltea ne permite o privire la 360 grade care are drept consecinta alegeri mai inspirate. E una din metodele prin care veti invata cum sa constientizati unde va aflati din punct de vedere financiar si ce sa faceti cu actualul venit. Pentru ca in definitiv, imprumutul este una din cele mai vechi metode de a genera profit.

DATORII PROFITABILE, DATORII NEPROFITABILE
Colectia: Cunoastere si Autoeducare BUSINESS
Editura AMALTEA- Cele mai bune carti de dezvoltare personala !
www.amaltea.ro

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista