Skip to article

Greseli comune ale noilor antreprenori

Greseli comune ale noilor antreprenori
Multi antreprenori aflati la inceput de drum fac o serie de greseli atunci cand pun pe picioare o noua afecere. Daca esti unul dintre ei, citeste in continuare pentru a afla la ce sa te astepti.

Pornirea unei noi afaceri este dificila din multe puncte de vedere si antreprenorii aflati la inceput fac tot felul de greseli care duc afacerea la un tragic sfarsit. Evitarea unora din cele mai comune greseli facute de micii afaceristi poate spori sansele companiei tale de a supravietui intr-o piata competitiva.

Fonduri insuficiente

Noii antreprenori sunt in general entuziasmati de noua lor aventura si sunt adesea putin cam grabiti sa puna totul pe roate, chiar si atunci cand fondurile sunt insuficiente. Fie din cauza unui plan inexact sau din simpla dorinta de a deschide usile rapid, cheltuielile afacerii devin mai mari decat profitul, ducand la esuarea companiei.

Ca nou antreprenor ar trebui in general sa dispui de suficienti bani pentru a tine afacerea in picioare pentru trei pana la sase luni, chiar daca nu face nici un fel de profit in tot acest timp.

Nu gandesc in perspectiva

Chiar daca afacerea ta este abia la inceput si ai un personal redus, nu face greseala de a asuma ca este prea mica pentru a negocia cu clientii mari. Daca vrei sa concurezi cu marile companii, fii dispusa sa urmaresti aceiasi clienti ca si acestea. Este de asemenea o greseala sa vorbesti despre afacerea ta ca "nou nouta" sau "foarte mica" atunci cand alte adjective ar face mult mai mult bine imaginii tale.

Cercetare de piata

O idee buna este buna numai daca exista consumatori care sa-ti cumpere ideea sau serviciile oferite de ea. Nu presupune ca ai o idee sigura de afacere inainte de a face o cercetare de piata. O crestere lenta ar putea sa nu fie o caracteristica a companiei tale, dar ar putea sa insemne ca in comunitatea careia te adresezi nu exista o cerere pentru serviciile tale. Cercetarile de piata ar trebui sa includa o investigatie detaliata a ariei pe care compania ta o va deservi. Afla daca alte afaceri ofera produse sau servicii similare si vezi cat de viabile sunt acestea.

Preferi sa faci totul de una singura

In primele zile ale afacerii tale probabil te vei ocupa de multe din treburile necesare. Angajarea unui personal amplu este un lux pentru majoritatea proprietarilor in primele stadii ale companiei. E de inteles, insa nu continua acest obicei si dupa ce afacerea ta creste. In cele din urma te vei simti suprasolicitata si vei deveni ineficienta in sarcinile zilnice iar calitatea serviciilor va avea de suferit. Acest lucru poate indeparta clientii si poate provoca daune ireparabile afacerii tale.

Evalueaza-ti finantele cu atentie pentru adetermina cat esti dispusa sa cheltui pe forta de munca ramanand in acelasi timp profitabila. Cresterea unei afaceri in acest fel este mai importanta pentru ca va aduce un profit mai mare in viitor.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un