Skip to article

Greseli comune ale noilor antreprenori

Greseli comune ale noilor antreprenori
Multi antreprenori aflati la inceput de drum fac o serie de greseli atunci cand pun pe picioare o noua afecere. Daca esti unul dintre ei, citeste in continuare pentru a afla la ce sa te astepti.

Pornirea unei noi afaceri este dificila din multe puncte de vedere si antreprenorii aflati la inceput fac tot felul de greseli care duc afacerea la un tragic sfarsit. Evitarea unora din cele mai comune greseli facute de micii afaceristi poate spori sansele companiei tale de a supravietui intr-o piata competitiva.

Fonduri insuficiente

Noii antreprenori sunt in general entuziasmati de noua lor aventura si sunt adesea putin cam grabiti sa puna totul pe roate, chiar si atunci cand fondurile sunt insuficiente. Fie din cauza unui plan inexact sau din simpla dorinta de a deschide usile rapid, cheltuielile afacerii devin mai mari decat profitul, ducand la esuarea companiei.

Ca nou antreprenor ar trebui in general sa dispui de suficienti bani pentru a tine afacerea in picioare pentru trei pana la sase luni, chiar daca nu face nici un fel de profit in tot acest timp.

Nu gandesc in perspectiva

Chiar daca afacerea ta este abia la inceput si ai un personal redus, nu face greseala de a asuma ca este prea mica pentru a negocia cu clientii mari. Daca vrei sa concurezi cu marile companii, fii dispusa sa urmaresti aceiasi clienti ca si acestea. Este de asemenea o greseala sa vorbesti despre afacerea ta ca "nou nouta" sau "foarte mica" atunci cand alte adjective ar face mult mai mult bine imaginii tale.

Cercetare de piata

O idee buna este buna numai daca exista consumatori care sa-ti cumpere ideea sau serviciile oferite de ea. Nu presupune ca ai o idee sigura de afacere inainte de a face o cercetare de piata. O crestere lenta ar putea sa nu fie o caracteristica a companiei tale, dar ar putea sa insemne ca in comunitatea careia te adresezi nu exista o cerere pentru serviciile tale. Cercetarile de piata ar trebui sa includa o investigatie detaliata a ariei pe care compania ta o va deservi. Afla daca alte afaceri ofera produse sau servicii similare si vezi cat de viabile sunt acestea.

Preferi sa faci totul de una singura

In primele zile ale afacerii tale probabil te vei ocupa de multe din treburile necesare. Angajarea unui personal amplu este un lux pentru majoritatea proprietarilor in primele stadii ale companiei. E de inteles, insa nu continua acest obicei si dupa ce afacerea ta creste. In cele din urma te vei simti suprasolicitata si vei deveni ineficienta in sarcinile zilnice iar calitatea serviciilor va avea de suferit. Acest lucru poate indeparta clientii si poate provoca daune ireparabile afacerii tale.

Evalueaza-ti finantele cu atentie pentru adetermina cat esti dispusa sa cheltui pe forta de munca ramanand in acelasi timp profitabila. Cresterea unei afaceri in acest fel este mai importanta pentru ca va aduce un profit mai mare in viitor.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul