Skip to article

Greseli comune ale noilor antreprenori

Greseli comune ale noilor antreprenori
Multi antreprenori aflati la inceput de drum fac o serie de greseli atunci cand pun pe picioare o noua afecere. Daca esti unul dintre ei, citeste in continuare pentru a afla la ce sa te astepti.

Pornirea unei noi afaceri este dificila din multe puncte de vedere si antreprenorii aflati la inceput fac tot felul de greseli care duc afacerea la un tragic sfarsit. Evitarea unora din cele mai comune greseli facute de micii afaceristi poate spori sansele companiei tale de a supravietui intr-o piata competitiva.

Fonduri insuficiente

Noii antreprenori sunt in general entuziasmati de noua lor aventura si sunt adesea putin cam grabiti sa puna totul pe roate, chiar si atunci cand fondurile sunt insuficiente. Fie din cauza unui plan inexact sau din simpla dorinta de a deschide usile rapid, cheltuielile afacerii devin mai mari decat profitul, ducand la esuarea companiei.

Ca nou antreprenor ar trebui in general sa dispui de suficienti bani pentru a tine afacerea in picioare pentru trei pana la sase luni, chiar daca nu face nici un fel de profit in tot acest timp.

Nu gandesc in perspectiva

Chiar daca afacerea ta este abia la inceput si ai un personal redus, nu face greseala de a asuma ca este prea mica pentru a negocia cu clientii mari. Daca vrei sa concurezi cu marile companii, fii dispusa sa urmaresti aceiasi clienti ca si acestea. Este de asemenea o greseala sa vorbesti despre afacerea ta ca "nou nouta" sau "foarte mica" atunci cand alte adjective ar face mult mai mult bine imaginii tale.

Cercetare de piata

O idee buna este buna numai daca exista consumatori care sa-ti cumpere ideea sau serviciile oferite de ea. Nu presupune ca ai o idee sigura de afacere inainte de a face o cercetare de piata. O crestere lenta ar putea sa nu fie o caracteristica a companiei tale, dar ar putea sa insemne ca in comunitatea careia te adresezi nu exista o cerere pentru serviciile tale. Cercetarile de piata ar trebui sa includa o investigatie detaliata a ariei pe care compania ta o va deservi. Afla daca alte afaceri ofera produse sau servicii similare si vezi cat de viabile sunt acestea.

Preferi sa faci totul de una singura

In primele zile ale afacerii tale probabil te vei ocupa de multe din treburile necesare. Angajarea unui personal amplu este un lux pentru majoritatea proprietarilor in primele stadii ale companiei. E de inteles, insa nu continua acest obicei si dupa ce afacerea ta creste. In cele din urma te vei simti suprasolicitata si vei deveni ineficienta in sarcinile zilnice iar calitatea serviciilor va avea de suferit. Acest lucru poate indeparta clientii si poate provoca daune ireparabile afacerii tale.

Evalueaza-ti finantele cu atentie pentru adetermina cat esti dispusa sa cheltui pe forta de munca ramanand in acelasi timp profitabila. Cresterea unei afaceri in acest fel este mai importanta pentru ca va aduce un profit mai mare in viitor.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: