Skip to article

Mituri despre alegerea carierei

Mituri despre alegerea carierei
Crezi ca stii totul despre alegerea unei cariere? Multi oameni sunt de parere ca stiu totul despre asta, dar de foarte multe ori se trezesc ca si-au ales o cariera care ii nemultumeste pe deplin. Mai jos am enumerat 10 mituri despre alegerea unei cariere.

1.Este usor sa-ti alegi o cariera
Din contra, cand vrei sa alegi o cariera, ai nevoie de timpul necesar pentru a te decide. Acest proces se face in mai multi pasi, printre care amintim cunoasterea de sine, cunoasterea industriei si viitorul carierei pe care il doresti.

2.Un consultant de cariera iti poate spune pe ce drum sa pornesti
Un consultant de cariera sau orice profesionist in dezvoltarea carierei nu iti poate spune ce este cel mai bine pentru tine. El sau ea iti pot oferi numai indrumare in acest sens si te pot ajuta incuraja in decizia luata.

3.Nu pot sa traiesc doar din hobby-ul meu
Spune cine? Cand alegi o cariera, este normal sa-ti alegi una care se potriveste cu ceea ce faci si in timpul liber, daca asta doresti. In consecinta, oamenii tind sa devina mult mai experimentati in activitatile lor, chiar daca marea majoritate a informatiei este obtinuta neoficial.

4.Ar trebui sa-mi aleg cariera de pe o lista cu "Cele mai bune cariere"
In fiecare an, apar zeci de publicatii si articole, realizate de asa zisi experti, care prezic cele mai bune job-uri de viitor. Nu te costa nimic sa te uiti pe astfel de liste sa vezi daca ceva ti se potriveste, insa nu ar trebui ca o lista de genul sa-ti influenteze decizia. Unele liste se bazeaza pe informatii oficiale, insa lucrurile se schimba, nimic nu este stabil. Chiar daca un job este bun, asta nu inseamna ca este bun si pentru tine.

5.Banii ma fac fericita
Chiar daca salariul este important, nu este singurul factor la care sa te uiti cand iti alegi un job. Multe studii au aratat ca banii nu conduc in mod sigur la o satisfactie a muncii. Pentru unii oameni inseamna mult mai mult placerea de a face ceva placut la munca. Evident, este necesar sa consideri si castigurile un factor important in alegerea carierei.

6.Daca imi aleg o cariera voi ramane toata viata pe profilul respectiv
Fals. Daca esti nesatisfacuta in cariera ta, poti renunta oricand. Multi oameni isi schimba cu succes cariera pe parcursul vietii.

7.Daca imi schimb cariera, imi pierd si calitatile
Calitatile dobandite vor ramane cu tine intotdeauna. Le poti lua de la un job la altul. Poate nu le vei folosi la fel de mult, insa cu siguranta nu le poti pierde.

8.Daca prietenul meu cel mai bun (sau sora, unchiul sau vecinul) sunt fericiti intr-un anumit post, asa voi fi si eu
Cu totii suntem diferiti si ceea ce merge pentru unul, poate sa nu mearga pentru altul, chiar daca cele doua persoane au multe in comun. Daca un amic sau o ruda lucreaza intr-un domeniu care te intereseaza, poti sa te interesezi mai mult, insa nu este o siguranta ca te vei potrivi la fel de bine.

9.Tot ce trebuie sa fac este sa aleg o ocupatie...totul se aranjeaza dupa
Sa-ti alegi o cariera este grozav, insa mai sunt multe de facut dupa aceea. Un plan al carierei este ca o harta care te va ajuta sa-ti stabilesti unde vrei sa ajungi.

10.Nu pot sa invat prea multe despre o ocupatie fara sa lucrez
In timp ce experienta acumulata la munca este excelenta, exista si alte modalitati de explorare. In ziua de astazi exista informatii despre aproape orice te intereseaza.

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este